Η Φωτεινή Παπαθεοδώρου, η πρωταγωνίστρια της σειράς, Μαύρο Ρόδο, βρέθηκε καλεσμένη στο Χαμογέλα και Πάλι, όπου και μίλησε για τον ρόλο της ως «Ελισάβετ» αλλά και τον έρωτά της με τον «Πέτρο», τον οποίο υποδύεται ο Μιχαήλ Ταμπακάκης.

Πώς προσέγγισε τον ρόλο της ως μοναχή Ελισάβετ;

«Ήταν πολύ σημαντικό για μένα που πήγαμε μαζί μ την Κατερίνα Διδασκάλου σε μοναστήρι, γιατί πριν πάω στο μοναστήρι, όλη αυτή η ιδέα του μοναστηριού και του μοναχισμού, με τρόμαζε λίγο. Δεν ήξερα καθόλου από αυτόν τον κόσμο. Όταν μπήκα στο μοναστήρι, όλες οι μοναχές ήταν φιλόξενες και άνοιξαν την αγκαλιά τους, είχαν αγάπη και μας βοήθησαν πολύ σε αυτό που πάμε να κάνουμε. Το πιο σημαντικό που έμαθα είναι ότι όσο διαφορετικός και αν είναι κάποιος από σένα, όσο διαφορετικά και αν ζει, είναι άνθρωπος και περνάει τα ίδια συναισθήματα που περνούν όλοι οι άνθρωποι, έχει τις ίδιες αγωνίες. Η Ελισάβετ είναι και αυτή ένας άνθρωπος», αποκάλυψε η Φωτεινή Παπαθεοδώρου.

Την άλλαξε ως προς την σχέση της με την πίστη αυτή η διαδρομή;

«Nομίζω ότι η πίστη ήταν ένας λόγος να καθίσω ως Φωτεινή και να σκεφτώ ποια είναι η σχέση μου με την πίστη, γιατί ήταν κάτι που δεν έχω κάνει προηγουμένως. Με άλλαξε λίγο αλλά εντάξει. Δεν με έφερε πιο κοντά αλλά με έβαλε σε μία διαδικασία να σκεφτώ τι σημαίνει να πιστεύεις σε κάτι, τι είναι η πίστη. Όλοι οι άνθρωποι χρειάζεται να πιστεύουμε σε κάτι, είτε το λέμε Θεό είτε κάτι άλλο, ως ώθηση για να συνεχίσουμε να ζούμε τη ζωή μας», ανέφερε η ηθοποιός.

Είχε δισταγμό για τον ρόλο της;

«Φυσικά, γιατί δεν έχω κάποια σχέση με την θρησκεία και δεν ήξερα από πού να αρχίσω. Ήξερα ότι θα χρειαστεί αρκετή δουλειά και έρευνα για να μπω στον ρόλο. Είχα κάνει δοκιμαστικά για τις ”Άγριες Μέλισσες”» και για τον ”Σασμό”», υπογράμμισε.

«Μαύρο Ρόδο» – Το spoiler για τις εξελίξεις της σειράς

Για τις εξελίξεις της σειράς: «Aυτή τη βδομάδα θα ολοκληρωθεί ο έρωτας του Πέτρου και της Ελισάβετ. Θα νιώσει ενοχή, θα μιλήσει στα κοντινά της πρόσωπα, στην Αυξεντία τη θεία της, θα βρει συμπαράσταση. Δεν την πιέζει η Αυξεντία μετά χαλαρώνει λίγο ο Πέτρος. Θα δούμε όμως, γιατί δεν θα τον ενδιέφερε το δράμα εάν δεν άλλαζε συνέχεια γνώμη η Ελισάβετ. Νομίζω θα εκνευριστούμε πολύ με τον Πέτρο. Θα δούμε τι θα κάνει ο Πέτρος!».

«Νομίζω έχει φθάσει σε ένα πολύ ωραίο σημείο η σχέση τους, για να τον εμπιστευθεί η Ελισάβετ και να προχωρήσει, αλλά κάτι θα πάει λίγο στραβά. Παρακολουθώ τα σχόλια στο Twitter, όταν παίζει η σειρά. Πολλά μάλιστα τα στέλνω στον «Γεράσιμο» και μου λέει «ωχ, με κράζουν», αλλά του λέω ότι παίζει καλά τον ρόλο του. Θέλω στον επόμενο ρόλο μου να παίξω κάτι κόντρα, μία δολοφόνο. Ή κωμωδία, αλλά είμαι πιο πολύ του δράματος», αποκάλυψε κλείνοντας η Φωτεινή Παπαθεοδώρου για τη σειρά «Μαύρο Ρόδο».

Περισσότερα Εδω