Επισημάνσεις της Δ/νσης καθαριότητας του Δήμου Καρδίτσας

Με τη έλευση της Άνοιξης και την άνοδο των θερμοκρασιών όπως είναι φυσικό, παρατηρείται «έκρηξη» της βλάστησης. Η υπηρεσία Πρασίνου και η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καρδίτσας, επιχειρούν τόσο στον κεντρικό τομέα της πόλης όσο και περιφερειακά, με στόχο να διατηρήσουν υπό έλεγχο την κατάσταση. Ωστόσο όπως επισημαίνει η Διεύθυνση Καθαριότητας η προσπάθεια για να έχει αποτελέσματα θα πρέπει να υπάρξει και ανταπόκριση από τους ιδιοκτήτες οικοπέδων τα οποία βρίσκονται εντός του οικιστικού ιστού είτε της πόλης είτε των χωριών και να φροντίσουν άμεσα για το καθάρισμα τους. Συνήθως αυτή την εποχή χρειάζεται να γίνουν μια έως δυο παρεμβάσεις από τους οικοπεδούχους ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα. Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας υπεύθυνοι για την καθαριότητα των οικοπέδων και την κοπή των χόρτων είναι οι ιδιοκτήτες.

Με βάση τα παραπάνω παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες να προχωρήσουν εγκαίρως στον καθαρισμό των οικοπέδων τους και τον περιορισμό της βλάστησης που εγκυμονεί κινδύνους για εκδήλωση πυρκαγιάς ή ύπαρξη τρωκτικών-φιδιών κλπ. Υπενθυμίζεται ότι όπου διαπιστώνεται αμέλεια ή αδιαφορία των ιδιοκτητών οικοπέδων με πυκνή βλάστηση, η Υπηρεσία έπειτα από αυτοψία, στέλνει ειδοποιητήρια, καλώντας τους ιδιοκτήτες να προβούν, εντός δεκαημέρου από την ειδοποίηση, σε κοπή των χόρτων και καθαρισμό του χώρου. Να τονίσουμε ότι με βάση τον κανονισμό «οικόπεδα θεωρούνται οι ακάλυπτοι χώροι, περιφραγμένοι ή μη, εντός ή εκτός σχεδίου. Υπεύθυνος για την καθαριότητα και την τήρηση των διατάξεων του κανονισμού καθαριότητας είναι ο κύριος, νομέας ή κάτοχος του οικοπέδου». Επίσης σε άλλο σημείο του κανονισμού σημειώνεται: « Ιδιοκτήτης οικοπέδου, ο οποίος απουσιάζει για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους από τον τόπο του ακινήτου του, υποχρεούται να αναθέσει σε τρίτο πρόσωπο την ευθύνη για την τήρηση και εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος κανονισμού».

Όχι γκαζόν στους κάδους

Τέλος από την υπηρεσία καθαριότητας επισημαίνεται πως οι δημότες δεν θα πρέπει να πετούν τα υπολείμματα γκαζόν ή άλλου είδους βλάστηση μέσα στους κάδους απορριμμάτων καθώς δημιουργείται πρόβλημα στη διαδικασία της αποκομιδής. Θα πρέπει τα υπολείμματα της κοπής να τα συσκευάζουν σε σακούλες απορριμμάτων και να τα αφήνουν δίπλα στους κάδους, ενημερώνοντας τηλεφωνικά στο 2441076000 για την απομάκρυνση τους.

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω