«Η νέα εποχή στην πρωτογενή παραγωγή απαιτεί υγιή συνεταιριστικά σχήματα, από τα οποία οι αγρότες θα έχουν πολλαπλά οφέλη. Χαίρομαι γιατί στο Ευίδριο λειτουργεί ένας τέτοιος συνεταιρισμός με σύγχρονη νοοτροπία, που θέτει στόχους και υλοποιεί δράσεις προς όφελος των μελών του. Γι’ αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο και τη διοίκηση του Συνεταιρισμού “Ενιπέας”. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τους συνεταιρισμούς με μέτρα όπως η μείωση του φόρου εισοδήματος κατά 50% για τους αγρότες που συμμετέχουν σε συλλογικά σχήματα».

Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την ενημερωτική επίσκεψή του στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φαρσάλων «Ενιπέας», που εδρεύει στο Μ. Ευίδριο Φαρσάλων.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, με αφορμή τις ζημιές που αντιμετώπισαν οι παραγωγοί βιομηχανικής ντομάτας στο Ευίδριο από τις σφοδρές βροχοπτώσεις κατά την περίοδο συγκομιδής, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού, όπου και είχε εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση από τον πρόεδρο κ. Θανάση Καραΐσκο, για τις δράσεις άλλα και τα προβλήματα που ενσκήπτουν κατά τη δραστηριοποίηση του συνεργατικού σχήματος στην πρωτογενή παραγωγή.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Καραΐσκος, ο συνεταιρισμός αριθμεί περί τα 100 μέλη, όλοι τους αγρότες με σημαντική καλλιεργητική δραστηριότητα, οι οποίοι διαμένουν στην πρώην Κοινότητα Ευίδριου και τα γύρω χωριά, γεγονός πολύ σημαντικό για την συγκράτηση του πληθυσμού στην επαρχία. Εντός του σχήματος δραστηριοποιούνται Ομάδες Παραγωγών βαμβακιού, αγελαδοτρόφων γαλακτοπαραγωγής, δημητριακών και οσπρίων, οι οποίες συνεργάζονται με τοπικές επιχειρήσεις του νομού για την απορρόφηση των προϊόντων τους, αποδεικνύοντας έτσι στην πράξη, την ουσιαστική αλληλεπίδραση της πρωτογενούς παραγωγής με την τοπική βιομηχανία και το εμπόριο, καθώς και την έμμεση συνδρομή της στην αύξηση της απασχόλησης.

Επίσης, ο συνεταιρισμός διαθέτει στα μέλη του αγροτικά εφόδια, έχει τη δυνατότητα πίστωσης στους συμμετέχοντες σε αυτόν και με το προσωπικό των 6 ατόμων που απασχολεί -μεταξύ των οποίων δύο γεωπόνοι- καλύπτει επαρκώς τις καλλιεργητικές ανάγκες των μελών του.

Στις άμεσες προτεραιότητες του συνεταιρισμού είναι η βελτίωση των υπηρεσιών του προς τα μέλη του. Προς αυτή την κατεύθυνση αξιοποιείται κάθε δυνατότητα συμμετοχής στα προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως και στενότερης συνεργασίας με τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, που είχε την ευκαιρία να συζητήσει με παραγωγούς και το προσωπικό του συνεταιρισμού, συνεχάρη τον κ. Καραΐσκο για τη συμμετοχή του «Ενιπέα» στην Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), αλλά και προσωπικά τον ίδιο, που ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου εκπροσωπεί τον κλάδο των μεγάλων καλλιεργειών στο ανώτατο συνεργατικό σχήμα των αγροτών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω