«Με σεβασμό στην ιστορία του και την αναγνωρισμένη διεθνώς προσφορά του και τη βούληση των Δωρητών του, με βαθιά ανησυχία για το μέλλον του αν δεν παραμείνει ως ΝΠΔΔ, μένουμε ανυποχώρητοι για το ΔΩΛ μας» τονίζει σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Βιώσιμης Κινητικότητας κ. Ντίνος Διαμάντος.

Όπως συμπληρώνει: «Ο κ. Θοδωρής Λιβάνιος (αρμόδιος Υφυπουργός) διαβεβαιώνει τον Λαρισαίο Βουλευτή κο Μάξιμο Χαρακόπουλο ότι «το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ως κύρια δομή του δήμου. Η ενσωμάτωσή του θα δώσει τη δυνατότητα για καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και αρτιότερη οικονομική διαχείριση. Το σύνολο του προσωπικού μεταφέρεται στον δήμο με την ίδια σχέση εργασίας. Ο δήμος Λαρισαίων έχει μια μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσει στην ουσιαστική αναδιάρθρωση του δήμου, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία»

Από αυτή τη δήλωση ΔΕΝ προκύπτει απολύτως κανένα όφελος με αναφορά στο ίδιο το ΔΩΛ. Αντίθετα, αναφέρεται για το μεν προσωπικό του ΔΩΛ ότι θα “αξιοποιηθεί καλύτερα” προς όφελος … του Δήμου (και άλλων αναγκών του) – αντί να επιτραπούν στο Δήμο μόνιμες προσλήψεις βάσει συνταξιοδοτήσεων για να καλυφθούν τα πολλά κενά που υφίστανται εδώ και χρόνια.

Η μόνη αναφορά στο ΔΩΛ είναι η απόδοση μίας … κατηγορίας αφού αφήνεται να εννοηθεί για το ΔΩΛ χωρίς καμία συγκεκριμένη αιτίαση η κατηγορία περί “μη άρτιας οικονομικής διαχείρισης” μέχρι τώρα ως αυτοδύναμο ΝΠΔΔ.

Υποδαυλίζεται έτσι το μέλλον του μεγαλύτερου ωδείου της χώρας. Ένα από τα κορυφαία και μακροβιότερα μουσικά ιδρύματα της χώρας μας με μεγάλη ιστορική διαδρομή 91 χρόνων.

Την ίδια στιγμή που όπως πληροφορούμαστε διατηρούν ως Νομικά Πρόσωπα άλλα Δημοτικά Ωδεία (Βέροιας και Καστοριάς) με ολιγόχρονη παρουσία και με υποδεέστερο Καλλιτεχνικό έργο τόσο σε επίπεδο όσο και σε λειτουργία Καλλιτεχνικών Σχημάτων πολλαπλής αναφοράς.

Με την επιμονή αυτή της Κυβέρνησης προσβάλλονται βάναυσα δεκάδες Πολίτες Δωρητές Μουσικών Οργάνων και άλλων ιστορικών ντοκουμέντων – αντικείμενα της διαχρονικής λειτουργίας του – προς το ΔΩΛ (όχι προς το Δήμο) καθιστώντας το ΔΩΛ (όχι το Δήμο) Θεματοφύλακα μίας βιωματικής μουσικής Ιστορίας και αποκλειστικά Υπεύθυνο για τη δημιουργία υπό του ΔΩΛ (όχι του Δήμου) ενός “Μουσείο Μουσικών Οργάνων και Αντικειμένων”.

Το μήνυμα μας ως Λαρισαίοι είναι ξεκάθαρο:

Λάβετε υπ’ όψιν όσα στοιχεία δεν λάβατε μέχρι τώρα σοβαρά και στη βάση ότι, δεν αποδεικνύεται τίποτα το ωφέλιμο και εγγυημένο για το ΔΩΛ (το αντίθετο βάση της δήλωσης εντείνονται η αγωνία και η ανησυχία για το μέλλον του ΔΩΛ) και με σεβασμό απέναντι στους Δωρητές του ΔΩΛ και στη βούλησή τους αλλάξτε την απόφασή σας για το ΔΩΛ εδώ και τώρα!

Διαφορετικά το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023 στο ΔΩΛ είναι μία ευκαιρία για τους Λαρισαίους να θα δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα για το ΔΩΛ τους!»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω