Για την ιστορία του Διαζώματος ως μέσο αειφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης με στόχο την λειτουργικότητα, προσβασιμότητα και αισθητική μίλησε ο πρόεδρος Διαζώματος Σταύρος Μπένος στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής στο δημαρχείο Λάρισας με αφορμή την υπογραφή  συμφώνου συνεργασίας Δήμου Λαρισαίων – Διαζώματος.

«Θα συγκεντρώσουμε όλη την προίκα της, όλους της πόρους της. Όλοι οι πόροι θα γίνουν ένα προϊόν το οποίο θα γίνει παγκόσμιο branding. Βλέπετε πως η Λάρισα δεν έχει επισκεψιμότητα. Οργανώνοντας την όμως θα γίνει ένα ελκυστικό προϊόν τουριστικού προορισμού», σημείωσε ο κ. Μπένος συμπληρώνοντας πως:

«Η Θεσσαλία πρέπει να αποκτήσει βήμα και χώρο στον τουριστικό κόσμο γιατί αυτή τη στιγμή είναι κάτω από 2% το μερίδιο της. Θα αξιοποιήσουμε τη χάρτα της Λειψίας, δηλαδή τη συμπαγή και τη γραμμική πόλη. Χρειάζονται κανόνες όχι μόνο στο δημόσιο χώρο αλλά και στον ιδιωτικό. Να αρχίσει ο δήμος να ασχολείται και με τον ιδιωτικό χώρο ώστε να επικρατεί μια κοινή λειτουργικότητα και λογική».

Τέλος ο κ. πρόεδρος του Διαζώματος, πρόσθεσε: “Κανονιστικές πράξεις θα παραχθούν από το δημοτικό συμβούλιο” και για τον παραπάνω λόγο γνωστοποίησε παράλληλα πως: “προς το τέλος της άνοιξης θα κάνουμε ένα χάπενινγκ, θα περπατήσουμε την πόλη για να δουν οι πολίτες τι σχεδιάζουμε.” Για την υλοποίηση της συγκεκριμένης συνεργασίας όλα θα προστεθούν από το Διάζωμα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης τόνισε: “Στο κέντρο της πόλης μας υπάρχουν μικτές χρήσεις: κατοικία, ιστορικό κέντρο επιχειρήσεις. Όλα αυτά θα τα ενώσουμε για να γίνει η Λάρισα ένας ολιστικός, πολιτιστικός, τουριστικός και πολυθεματικός προορισμός. Η πόλη έχει διασυνδεθεί ευρύτερα με ανθρώπους κι έξω από τη χώρα μας. Για να κάνουμε τη διαφορά, απαραίτητο στοιχείο είναι η συνένωση όλης της δύναμής της ώστε να την πάμε πάρα πολύ ψηλά.”

Δείτε βίντεο:

Νικόλας Σελητσιανιώτης 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω