Στις Βρυξέλλες βρέθηκε αυτή τη βδομάδα ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, προσκεκλημένος στην Ετήσια Γενική Συνέλευση Ευρωπαίων Κλωστοϋφαντουργών και Εκκοκκιστών (EUROCOTON).

Στο πλαίσιο των επαφών που είχε ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συναντήθηκε με τον πορτογάλο διευθυντή της Copa Cogeca (eyropean agri-cooperatives and european farmers) κ. Daniel Azevedo και τον Έλληνα Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Τάσο Χανιώτη.

Σε δηλώσεις που έκαναν οι αξιωματούχοι μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης της EUROCOTON ο κ. Κόκκαλης στάθηκε ξανά στην ανάγκη το Ελληνικό βαμβάκι να αποκτήσει την προστιθέμενη αξία που αξίζει ώστε να διαθέτει ένα ισχυρό «διαβατήριο» στις διεθνείς αγορές, υπενθυμίζοντας πως επί τον ημερών του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έγινε το μεγάλο βήμα ώστε το Ελληνικό σύσπορο βαμβάκι να έχει το σήμα «Ευρωπαϊκό βαμβάκι».

Αναλυτικότερα ο Λαρισαίος πολιτικός δήλωσε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω για την πρόσκληση του Ευρωπαίους κλωστοϋφαντουργούς και εκκοκκιστές. Η πρωτοβουλία της Ελλάδας και της Ισπανίας για την αναγνώριση της ποιότητας στο βαμβάκι ήταν στην απολύτως σωστή κατεύθυνση. Γιατί παράγοντας ακόμη καλύτερο Ελληνικό βαμβάκι, δημιουργούμε ένα ισχυρό «διαβατήριο» για το προϊόν μας στις διεθνείς αγορές. Το Ελληνικό βαμβάκι είναι Ευρωπαϊκό βαμβάκι και η χώρα μας παράγει τη μεγαλύτερη ποσότητα στη γηραιά ήπειρο. Πρέπει το βαμβάκι μας τα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσει στις διεθνείς αγορές. Αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανος που έβαλα τη σφραγίδα μου το 2019, ώστε το σύσπορο βαμβάκι που παράγεται στην Ελλάδα, να έχει το σήμα «Ευρωπαϊκό βαμβάκι». Με συνέργειες, προς όφελος των βαμβακοπαραγωγών μας, μαζί με τους εκκοκκιστές, με τους κλωστοϋφαντουργούς μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση για το καλό του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού βαμβακιού».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω