«Είμαστε υπερήφανοι για τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Φαλάνης, καθώς τα μέλη του παραδίδουν μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Η εθελοντική αιμοδοσία, άλλωστε, δεν είναι απλά μια πράξη αλτρουισμού, αλλά βαθιά στάση ζωής».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από την τοποθέτηση του βουλευτή ΝΔ ν. Λάρισας, Χρήστου Κέλλα, στην ετήσια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Φαλάνης.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη την πρόεδρο Ειρήνη Μάνη και τα μέλη του Συλλόγου, “που αποτελεί πρότυπο λειτουργίας”, όπως χαρακτηριστικά είπε, εστίασε στην αναγκαιότητα μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης του πληθυσμού στην εθελοντική αιμοδοσία, υπογραμμίζοντας:

«Η Φαλάνη, αποτελεί την εξαίρεση, που δυστυχώς επιβεβαιώνει τον κανόνα, ότι υστερούμε σημαντικά, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, ως προς τον αριθμό εθελοντών αιμοδοτών. Είναι λυπηρό το γεγονός, πως αντιλαμβανόμαστε την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, όταν το πρόβλημα χτυπά την δική μας πόρτα. Και αυτό σας το λέω ως ιατρός, που έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές την αγωνία και την απόγνωση συγγενών ανθρώπων, που είχαν άμεση ανάγκη σε αίμα».

Κλείνοντας, ο κ. Κέλλας, κάλεσε τα μέλη του Συλλόγου να συνεχίσουν με την ίδια προσήλωση και την ίδια ζέση, το σπουδαίο έργο, που επιτελούν, διαβεβαιώνοντας πως θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε κάθε τους πρωτοβουλία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Κέλλας, βράβευσε την κα. Μαρία Φακή, προισταμένη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, απονέμοντας τα εύσημα για την άψογη λειτουργία του Τμήματος, τόσο στην ίδια, όσο και στον νέο Διευθυντή, Ναούμ Σταμπουλτζή.

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω