Υπεγράφη η σύμβαση για νέο αντιπλημμυρικό έργο στη Λάρισα.

Αφορά στο έργο «Κατασκευή Ταμιευτήρα στη Θέση «Αγιόκαμπος -Λιβαδότοπος» Ν. Λάρισας». Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με δτ. INTΕΡΚΑΤ Α.Ε. και η τελετή υπογραφής της σύμβασης πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουνίου 2024. Αναθέτουσα Αρχή είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η διάρκεια του έργου έχει οριστεί σε 40 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Η εκτιμώμενη αξία του έργου με τον ΦΠΑ ήταν 19,10 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 15,4 εκατ. ευρώ), ενώ η αξία όλων των συμβάσεων που ανατέθηκαν ανέρχεται στα 12,29 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έργο δημόσιων συμβάσεων που χρηματοδοτείται εν όλω ή εν μέρει από τα ταμεία της ΕΕ.

Το αντικείμενο του έργου

Τα έργα του φράγµατος θα κατασκευαστούν στην περιοχή του Αγιόκαµπου στο Ν. Λάρισας, στοχεύοντας στην κάλυψη των αναγκών άρδευσης, ύδρευσης, αλλά και των περιβαλλοντικών αναγκών της πεδιάδας Αγιάς – Ανάβρας.

Περιλαμβάνει την κατασκευή φράγµατος µέγιστου ύψους 37,50 m από τη θεµελίωση, µε όγκο 550.000 m3 µετωπικό υπερχειλιστή στο δεξί αντέρεισµα και σήραγγα εκτροπής- υδροληψίας επίσης στο δεξί αντέρεισµα.

Το φράγµα είναι λιθόρριπτο µε κεντρικό αδιαπέραστο πυρήνα, σώµατα στήριξης, µεταβατικές ζώνες (φίλτρο-στραγγιστήριο) και ζώνες προστασίας ανάντη και κατάντη πρανών. Θα κατασκευαστούν το συγκοινωνιακό έργο ανύψωσης της οδού Αγιάς – Παραλίας Αγιόκαµπου και η αγροτική/δασική παραλίµνια οδός.

Αποτελείται από δύο τµήµατα µήκους 4.693,82m και 1.757,07m αντίστοιχα, τα οποία συνδέονται µε τµήµατα υπαρχόντων ή άλλων µελετώµενων οδών.

Τα προτεινόμενα έργα συνοψίζονται ως ακολούθως:

  • Φράγμα
  • Υπερχειλιστής
  • Σήραγγα εκτροπής
  • Έργα υδροληψίας – εκκένωσης
  • Παραλίμνια οδοποιία
  • Οδός παράκαμψης επαρχιακής οδού Αγιάς

Πηγή: ypodomes.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω