Έναν οδικό χάρτη για τη διεκδίκηση του Πύργου Χαροκόπου προκειμένου αυτός να μην εκπλειστηριαστεί αλλά να καταλήξει στο Δήμο Λαρισαίων, κατάρτισαν από κοινού φορείς της πόλης στην ευρεία σύσκεψη που έγινε το Σάββατο στο δημοτικό κατάστημα.

Στη σύσκεψη όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πινακάς, οι βουλευτές Βασίλης Κόκκαλης, Άννα Βαγενά και Ευαγγελία Λιακούλη, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μία επιτροπή με τη συμμετοχή επίσης του Τεχνικού Επιμελητηρίου, η οποία να διεκδικήσει άμεσα την αναστολή του πλειστηριασμού από την Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και την εξεύρεση πόρων από το υπουργείο Πολιτισμού ώστε ο Πύργος να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου. Τούτο διότι, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι πόροι ώστε να αγοραστεί ο Πύργος άμεσα.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Καλογιάννης τόνισε πως «θέλω να δηλώσω από την πρώτη στιγμή και για μία φορά ακόμη το ισχυρό ενδιαφέρον του Δήμου να αποκτήσει το συγκεκριμένο ακίνητο – διατηρητέο. Είναι μία σημαντική δομή η οποία θα συμπληρώσει τις πολιτιστικές υποδομές του δήμου. Στην κατεύθυνση αυτή έχει αποφασιστεί από τη σύσκεψη να υπάρξει άμεση κινητοποίηση με τη συγκρότηση μίας επιτροπής με το Δήμαρχο, τους βουλευτές, το Τεχνικό Επιμελητήριο και την Περιφέρεια προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση πρώτον στο υπουργείο Πολιτισμού για να ασκηθεί πίεση στην Πειραιώς να ανασταλεί ο πλειστηριασμός και βεβαίως να δεσμευτεί το υπουργείο για χρηματοδοτικές πηγές αποκατάστασης του κτηρίου. Θα ακολουθήσει ένα ραντεβού με την Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου κι εμείς να ασκήσουμε την πίεσή μας για την αναστολή του πλειστηριασμού ώστε να εξευρεθεί ο απαραίτητος χρόνος πια για να μπορέσει ηνα κινηθεί η όλη διαδικασία από τη μεριά του δήμου και των ενδιαφερομένων προκειμένου να καταλήξουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Δήμος Λαρισαίων έχει το ισχυρό του ενδιαφέρον αλλά δεν έχει τα χρήματα για να αποκτήσει τον Πύργο. Σαφέστατα θα πρέπει να πάμε σε διαδικασίες δεσμεύσεων από τη μεριά της πολιτείας που έχει και την υποχρέωση μιας κι εκείνη που αποφασίζει αν θα χαρακτηριστεί διατηρητέο ένα κτήριο ή όχι. Είμαι χαρούμενος από την άποψη ότι όλοι συμμετέχουμε στη σύσκεψη και με τις επιμέρους παρατηρήσεις καταλήξαμε στο ίδιο συμπέρασμα.»

Δείτε φωτογραφίες από τη σύσκεψη:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω