Το αν χιονίσει σε διάφορες περιοχές της χώρας και για τα προγνωστικά μοντέλα, είναι τα θέματα που έχουν επιφέρει διχογνωμία ανάμεσα στους μετεωρολόγους.

Ο Σάκης Αρναούτογλου επιμένει για χιόνι στην Αττική την Κυριακή και από το δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3 προειδοποίησε πως το κυρίως χειμωνιάτικο μενού αναμένεται από την Κυριακή σε συγκεκριμένες περιοχές. Σημείωσε πως τελικά το βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία δεν φαίνεται να επηρεάζει τη χώρα μας ιδιαίτερα και θα υπάρχει μόνο το ξεροβόρι. Αυτό το ξεροβόρι για το οποίο είχε προειδοποιήσει θα φέρει στη βόρεια Ελλάδα πολύ ασθενή φαινόμενα χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.

Ο Αγιώτης ερασιτέχνης μετεωρολόγος Πάνος Αρχοντής αρκετά αιχμηρός σε ανάρτησή του τονίζει: «Κάποιοι σας έλεγαν οτι την Παρασκευή 3/2 η Λάρισα θα ξυπνήσει στα λευκά! Ναί είναι αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι… Παρόλα αυτά η Λάρισα θα είναι χιονισμένη αύριο -σ.σ. σήμερα- (εδώ γελάμε)!».

Ο δε προγνώστης καιρού Θεοφάνης Χατζηγρίβας επισημαίνει σε ανάρτησή του: «Επική Νίκη του Αμερικανικού προγνωστικού μοντέλου φαίνεται πλέον, καθώς τόσο ukmo ,και gem συμβαδίζουν αρκετά. Θα χρειαστεί βέβαια να περιμένουμε το ευρωπαϊκό, το οποίο παίζει που λέμε μπάλα μόνο του». Σχετικά με την πιθανότητα χιονόπτωσης σημειώνει: «Η πιθανότητα λοιπόν προς ώρας είναι αυξημένη για ιδιαίτερα πυκνές χιονοπτώσεις σε Στερεά (κυρίως Κέντρο βόρεια σε πρώτη φάση) ,Ήπειρο, Θεσσαλία, Δυτική και κεντρική Μακεδονία. (Εδώ παίζουμε με πιθανότητα πάνω από 80%)».

Δείτε αναλυτικά τα όσα ανάρτησε ο Πάνος Αρχοντής στο meteo-thessalia.gr Panos Archontis:

«Ένας μετεωρολόγος που σέβεται τον εαυτό του και πόσο μάλλον την επιστήμη της Μετεωρολογίας και το κοινό του το σωστό είναι να περιμένει και όχι 8 μέρες πριν να βάζει βαρύγδουπους τίτλους περι έλευσης χιονιών και αποκλεισμών και δεν ξέρω εγώ τι άλλων!

Κάποιοι σας έλεγαν οτι αύριο Παρασκευή 3/2 η Λάρισα θα ξυπνήσει στα λευκά! Ναί είναι αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι, που δυστυχώς τους αναπαράγουν κάποια ειδησεογραφικά sites μόνο και μόνο για τα κλίκς, γιατί δεν μπορώ να πιστέψω οτι τους πιστεύουν, άλλωστε το κοινό με μικρές εξαιρέσεις πλέον ξέρει και ξεχωρίζει την σωστή είδηση απο την κλικαδόρικη! Παρόλα αυτά η Λάρισα θα είναι χιονισμένη αύριο (εδώ γελάμε)!

Είδαμε κόντρα μετεωρολόγων (ναί πλέον έχουμε και αυτές τις κόντρες) άλλος έλεγε έρχονται χιόνια άλλος μην ακούτε τίποτα!

Γενικά το έλα να δείς για ακόμη μια φορά.

Αν με ρωτάτε εμένα προσωπικά, ντρέπομαι να βλέπω τέτοιες συμπεριφορές απο επαγγελματίες του είδους!

Επιτέλους τα προγνωστικά μοντέλα συμφώνησαν για άλλη μια καιρική ανωμαλία με χιόνια στην Αθήνα και στις Κυκλάδες και έτσι οι κόντρες έλαβαν τέλος!

Εμείς στην Θεσσαλία πέρα απο κάποια λίγα φαινόμενα το ερχόμενο τριήμερο με την μορφή βροχής ή χιονόνερου στα πεδινά και κάποιες πιο αξιόλογες χιονοπτώσεις στις Σποράδες την Κυριακή, δεν αναμένουμε τίποτα το άξιο αναφοράς.

Επειδή όμως δέχομαι πάρα πολλά μηνύματα για την εξέλιξη του καιρού την ερχόμενη εβδομάδα αυτό που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με παγετό τοπικά ισχυρό το βράδυ και νωρίς το πρωί. Όσον αφορά το ενδεχόμενο να έχουμε χιονοπτώσεις στην Θεσσαλία αυτό περιορίζεται σημαντικά και θα αφορά ίσως τα ανατολικά τμήματα, δηλαδή Μαγνησία και Σποράδες. Δεν θα απέκλεια τίποτα μέχρι τότε αλλά το να ρίξει 10 νιφάδες για 10 λεπτά δεν νομίζω να είναι άξιο αναφοράς.

Οι βορειοελλαδίτες (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλίας) οπλιστείτε με γάντια,σκούφους μέτρα προφύλαξης για φυτά, αυτοκίνητα και ζώα απο τον παγετό και φυσικά γυαλί ηλίου!

Οι φίλοι απο Εύβοια, Αττικοβοιωτία, Κυκλάδες και Κρήτη απολαύστε τον χιονιά που έρχεται.

Ευελπιστώ αυτή τη φορά ο κρατικός μηχανισμός να έχει διδαχθεί απο το περσινό φιάσκο και να μην δούμε ανάλογες εικόνες αποκλεισμού σε μεγάλες οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας!

Τέλος καλό θα ήταν οι μετεωρολόγοι να προβληματιστούμε γιατί άλλαξε τόσο το κλίμα και στην βόρεια Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ψάχνουμε το χιόνι σε αντίθεση με την νότια χώρα και όχι να τρωγόμαστε μεταξύ μας! Υποχρέωσή μας είναι να ενημερώνουμε τον κόσμο και όχι να δείξουμε ποιός την έχει μεγαλύτερη την γνώση!!

Σας ευχαριστώ όλους για τα αμέτρητα μηνύματά σας και την εμπιστοσύνη σας!

Θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τον χιονιά της Αττικής τις επόμενες ημέρες».

Δείτε την ανάρτηση του Θεοφάνη Χατζηγρίβα:

«Επική Νίκη του Αμερικανικού προγνωστικού μοντέλου φαίνεται πλέον, καθώς τόσο ukmo ,και gem συμβαδίζουν αρκετά.

Θα χρειαστεί βέβαια να περιμένουμε το ευρωπαϊκό, το οποίο παίζει που λέμε μπάλα μόνο του.

Το φιλοτουρκικο ICON είναι πολύ μακριά, και έχει θέμα στο να προσεγγίσει αυτή την κακοκαιρία. (Εκτός τόπου και χρόνου).

Έτσι λοιπόν και με τα πρωινά φρέσκα στοιχεία (σ.σ. χθες πρωί), και μέχρι να βγει μια στάνταρ και επικυρωμένη πρόγνωση ώστε να γνωρίζετε τι θα γίνει, έχουμε να πούμε τα παρακάτω:

Σταδιακή είσοδος ψυχους από τα βόρειο ανατολικά σε πρώτη φάση το Σαββατοκύριακο, με θεαματική πτωση από τα βόρεια, και οποία φαινόμενα να επηρεάζουν ανατολικές κυριως περιοχές, πολύ τοπικά και γρήγορα από τα βόρεια με νότια επέκταση.

Φαίνεται ότι τα χιόνια θα κατέβουν σε ιδιαίτερα χαμηλά υψόμετρα στην ανατολική Στερεά και την. Εύβοια με πιθανές εκπλήξεις .ενδεικτικά τα 200μ. (Ακόμη όμως δυστυχώς δεν ξεκαθάρισε).

Από την Δευτέρα σταδιακά σε 2η φάση και ενώ ο Αυλώνας θα κινηθεί, και θα επεκταθεί δυτικά. Εχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει 1 η 2 χαμηλά.

Εδώ όμως θα χρειαστεί να περιμένουμε για τις λεγόμενες λεπτομέρειες.

Η πιθανότητα λοιπόν προς ώρας είναι αυξημένη για ιδιαίτερα πυκνές χιονοπτώσεις σε Στερεά (κυρίως Κέντρο βόρεια σε πρώτη φάση) ,Ήπειρο, Θεσσαλία, Δυτική και κεντρική Μακεδονία. (Εδώ παίζουμε με πιθανότητα πάνω από 80%)

Θεωρό όμως ότι σύστημα θα καταφέρει να δώσει περισσότερα χιόνια και σε άλλες περιοχές της χώρας, τόσο νοτιότερα, αλλά ακόμη και σε ανατολικά εκ νέου. )

Θα χρειαστεί σε αυτή τη φάση να δούμε ευρωπαϊκό, αλλά και συμπεριφορά υπολοίπων μοντέλων και να δέσουν μεταξύ τους .

Ότι νεότερο λοιπόν, εδώ είμαστε».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω