Άμεση παρέμβαση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό πραγματοποίησε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης με αφορμή το σοβαρό πρόβλημα της απώλειας της συνδεδεμένης ενίσχυσης για τους βαμβακοπαραγωγούς της επαρχίας Φαρσάλων.

Σε επιστολή του προς τον κ. Λιβανό, ο κ. Κόκκαλης τονίζει πως «τον περασμένο Σεπτέμβριο η επαρχία Φαρσάλων χτυπήθηκε από τη φονική κακοκαιρία που έλαβε την κωδική ονομασία «Ιανός». Τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, όπως είχαμε προειδοποιήσει από τότε στην αυτοψία που πραγματοποιήσαμε, είχαν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση πολλών εν εξελίξει καλλιεργειών. Δυστυχώς, η βαμβακοκαλλιέργεια ήταν μία εξ’ αυτών. Πρόκειται για μία παραδοσιακή και δυναμική καλλιέργεια στην περιοχή, που όμως φέτος σημείωσε αρνητικό ρεκόρ στρεμματικής απόδοσης.

Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης, είναι οι αγρότες να μη μπορούν να φθάσουν το «πλαφόν» των 265 κιλών ανά στρέμμα, για να εισπράξουν το μέρος της κοινοτικής επιδότησης που είναι συνδεδεμένο με την παραγωγή. Κατόπιν των παραπάνω, σας ζητώ να τροποποιήσετε άμεσα τη σχετική υπουργική απόφαση ώστε να μπορέσουν να λάβουν και οι πληγέντες Φαρσαλινοί βαμβακοπαραγωγοί τη συνδεδεμένη, στην πεπατημένη πρότερης απόφασης που είχα λάβει ως τότε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για περιοχές στον Έβρο, τον Απρίλιο του 2019».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω