Μία εξαιρετικά αισιόδοξη εικόνα για το έτος που μόλις ξεκίνησε σε ότι αφορά την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας, παρουσίασε από τη Λάρισα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο της κοπής της βασιλόπιτας από τον Σύνδεσμο Θεσσαλικών Βιομηχανιών.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του onlarissa.gr ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «η οικονομία το 2022 αναπτύχθηκε με διπλάσιους βαθμούς σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ το 2023 με τριπλάσιους. Το 2023 και 2024 σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται ρεκόρ αύξησης επενδύσεων μεταξύ όλων των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, με συρρίκνωση της ανεργίας και σταθερά δημοσιονομικά. Αυτό είναι συλλογικό επίτευγμα της κοινωνίας και της πολιτείας» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε τη δήλωση:

Ο «τσάρος» της Ελληνικής οικονομίας έθεσε ως στόχο της επόμενης κυβερνητικής θητείας «να συνεχίσουμε να στηρίζουμε όσο πιο γενναία γίνεται νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η χώρα να συνεχίσει να επιτυγχάνει υψηλούς και διατηρήσιμους ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης και να δημιουργούνται όλο και περισσότερες θέσεις απασχόλησης και να ενισχύεται η κοινωνική συνοχή, γιατί όλο το μείγμα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής αυτή την τετραετία εδράζονταν στο δίπτυχο οικονομική αποτελεσματικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη».

Δείτε τη δήλωση:

Σε ότι αφορά την πληθωριστική κρίση που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της παγκόσμιας οικονομίας, υποστήριξε πως πρόκειται για «Ιστορικά υψηλό πληθωρισμός σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μία εξωγενή κρίση λαμβάνοντας το 2022 συνολικά μέτρα στήριξης της κοινωνίας, νοικοκυριών, επιχειρήσεων, αγροτών και βιομηχανίας, συνολικού ύψους 2,3% του ΑΕΠ όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος ήταν 1,3% του ΑΕΠ. Δηλαδή στηρίξαμε την οικονομία πιο γενναία απ’ ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές οικονομίες. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό μελλοντικά. Εξαρτάται από το δημοσιονομικό χώρο ο οποίος θα δημιουργηθεί. Εάν συνεχίσει έτσι η πορεία της οικονομίας θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος που θα επιστραφεί στο σύνολό του στην ελληνική κοινωνία».

Δείτε τη δήλωση:

Ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Γιώργος Ρουπακιάς είπε μεταξύ άλλων πως «τόσο ενεργειακός πληθωρισμός όσο και ο υπάρχων πληθωρισμός οδηγούν σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον την οικονομία. Οι ελληνικές και θεσσαλικές επιχειρήσεις προσπαθούν να ανταπεξέλθουν. Είμαστε αισιόδοξοι για τις επιχειρήσεις μας για τους ανθρώπους μας γιατί πιστεύουμε στις ικανότητές τους».

Δείτε τη δήλωση:

 

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει με έργα υποδομής σε όλα τα επίπεδα τις επιχειρήσεις» τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Δείτε τη δήλωση:

Η ελληνική οικονομία είναι η οικονομία με τις καλύτερες επιδόσεις σε όλη την Ευρώπη, δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. Χρήστος Κέλλας.

Δείτε τη δήλωση:

Δείτε τι είπε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης:

Δείτε βίντεο από την ευλογία της βασιλόπιτας:

Δείτε φωτογραφίες:

 

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Τσέτσιλας / Φωτό – βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω