Τα ποσοστά μόλυνσης στη Ρωσία από κορονοϊό ενδέχεται να υποδηλώνουν ένα τρίτο κύμα της πανδημίας, δήλωσε η υφυπουργός Υγείας Τατιάνα Σεμένοβα κατά τη διάρκεια συνεδρίου.

“Το δεύτερο κύμα κορονοϊού ήρθε στις αρχές του 2021, δυστυχώς, τα τρέχοντα ποσοστά μόλυνσης και η εξέλιξη της νόσου καθιστούν δυνατή τη συζήτηση για την έλευση ενός τρίτου κύματος”, επεσήμανε η Ρωσίδα υφυπουργός. Σύμφωνα με τη Σεμένοβα, λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού και για την εξασφάλιση της ανοσίας της αγέλης “Ελπίζουμε ότι θα επιτύχουμε την ανοσία της αγέλης τις επόμενες τέσσερις έως έξι εβδομάδες, με αποτέλεσμα να μας επιτρέψει να μιλήσουμε για εξαφάνιση του ιού. Ωστόσο, ο κίνδυνος μόλυνσης θα εξακολουθεί να είναι υψηλός σε ορισμένες περιοχές και τις μεγάλες πόλεις.

Στο μεταξύ ένα ζήτημα που έχει προκύψει είναι η πολύ χαμηλή προθυμία των Ρώσων να εμβολιαστούν, παρά το γεγονός πως η χώρα διαθέτει επάρκεια εμβολίων και τρία διαφορετικά. Τη δική του ερμηνεία για το γεγονός αυτό έδωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ. Αφού εξέφρασε την ελπίδα του ο εμβολιασμός στον οποίον υποβλήθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν να αποτελέσει παράδειγμα για τους Ρώσους, απέδωσε την απροθυμία των Ρώσων να εμβολιαστούν κατά του Covid-19 “στα εθνικά μας χαρακτηριστικά”. “Υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι που βλέπουν με καχυποψία όλους τους εμβολιασμούς”.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Περισσότερα Εδω