Η Υπουργός κα Νίκη Κεραμεως όρισε με απόφασή της τα μέλη των Περιφερειακών Συμβουλίων Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας (Σ.Σ.Π.Α.Ε.).

Στο 11μελές Περιφερειακό Συμβούλιο Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας (Σ.Σ.Π.Α.Ε.) για την Θεσσαλία ορίστηκαν 3 τακτικά μέλη από τα Τρίκαλα:

  1. Ο Νικόλαος Ντόγκας, Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων, ο οποίος είναι και ο Αναπληρωτής Συντοντιστής του Συμβουλίου.
  2. Ο Χρήστος Μπλουγούρας, Οικονομικός Επόπτης της Ε.Σ.Ε.Ε. ως κοινός εκπρόσωπος των εργοδοτικών φορέων και
  3. Ο Κωνσταντίνος Λέγκας, Προϊστάμενος του αυτοτελούς τμήματος Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Απασχόλησης Θεσσαλίας.

Στο 11μελές συμβούλιο συμμετέχουν επίσης διευθυντές των Δημοσίων ΙΕΚ και ΕΠΑΛ, Εκπρόσωποι του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος και επιστημονικοί συνεργάτες του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ .

Ο ρόλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας (Σ.Σ.Π.Α.Ε.) είναι σημαντικός γιατί αφορά στην υποβολή εισηγήσεων και γνωμοδοτήσεων προς το Κεντρικό Συμβούλιο ( Κ.Σ.Ε.Ε.Κ.). για τα θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισηςπου αφορούν τους τομείς και τις ειδικότητες που πρέπει να λειτουργήσουν στα δημόσια Ι.Ε.Κ. και στα ΕΠΑΛ, στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας, στις δημόσιες Ε.Σ.Κ και ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ.

Επίσης θα κάνει εισηγήσεις για τα ειδικά μαθήματα, τα προγράμματα και τις δραστηριότητες, πέραν του εγκεκριμένου κορμού μαθημάτων που θα γίνονται στις παραπάνω εκπαιδευτικές δομές εφόσον τεκμηριωμένα αποσκοπούν στην ενίσχυση του αναπτυξιακού χαρακτήρα της συγκεκριμένης περιφέρειας.

Περισσότερα Εδω