Το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας ταξίδεψε στο Sumperk της Τσεχίας για τη 2η διακρατική συνάντηση Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Save the nature Save the future” στο χρονικό διάστημα 2-8/10. Στην κινητικότητα συμμετείχαν 6 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί, Κων/νος Οικονόμου και Φωτεινή Κόνιαρη. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα το 3ο Γυμνάσιο είναι το συντονιστικό σχολείο και εταίροι η Ρουμανία, η Πορτογαλία, η Τσεχία και η Τουρκία. Η υποδοχή των εταίρων έγινε στην Πράγα, όπου οι Τσέχοι καθηγητές μας ξενάγησαν στην παλιά πόλη, στο κάστρο της Πράγας, στο μουσείο καθρεπτών, στη γέφυρα του Charles και στην πλατεία με το αστρονομικό ρολόι.

Το πρόγραμμα έλαβε χώρα στο Sumperk, μια βιομηχανική πόλη 25.000 κατοίκων γνωστή για τα ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της. Η υποδοχή μας στο τσέχικο σχολείο ήταν εξαιρετικά θερμή με παραδοσιακή μουσική και χορούς και θεατρικά δρώμενα που ετοίμασαν οι Τσέχοι μαθητές. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Svagrov-Eco Camp για παιδιά και να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες στο δάσος όπως το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού και να κατασκευάσουν φωλιές για πτηνά με φυσικά υλικά. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η επίσκεψή μας στην περιοχή Dolni Morava, ανατολικά της περιφέρειας Pardubice, στα σύνορα με την Πολωνία όπου βρίσκεται η γέφυρα Sky Bridge 721. Πρόκειται για τη μακρύτερη αιωρούμενη πεζογέφυρα στον κόσμο με μήκος 721 μέτρα και σε ύψος 1.110 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας η οποία εγκαινιάστηκε τον Μάιο του 2022. Επίσης ανεβήκαμε στη γέφυρα Sky Walk Figures μια ξύλινη γέφυρα σε σπειροειδή μορφή, μήκους 710 μέτρων και ύψους 55 μέτρων, και κατεβήκαμε την πλαγιά του βουνού Snieznik με το Mammoth Alpine Coaster. Είναι το μακρύτερο coaster στην Τσεχία και το 2ο στην Ευρώπη με μήκος 3 km και ταχύτητα που φτάνει τα 50 km/h.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με επισκέψεις στα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης στη Βιέννη. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βιέννης είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της πόλης και οι πρώτες συλλογές άρχισαν να δημιουργούνται τον 18ο αιώνα. Σήμερα οι εκθεσιακοί χώροι του καλύπτουν μια έκταση 8.700τ.μ. με εκθέματα από τους τομείς της φυσικής ιστορίας, γεωλογίας, παλαιοανθρωπολογίας και προϊστορίας.

Το ταξίδι στην Τσεχία ήταν μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες και η φιλοξενία των Τσέχων εταίρων ήταν πραγματικά εγκάρδια.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω