Στην ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου Σαμαριναίων Αμπελώνα «Ο Σμόλικας», παρευρέθηκε, ανήμερα των Θεοφανείων, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Στο σύντομο χαιρετισμό της, η Λαρισαία Βουλευτής επεσήμανε τα κάτωθι:

«Χρόνια Πολλά, Καλή και Ευλογημένη Χρονιά, σε όλες τις Σαμαριναίες και σε όλους τους Σαμαριναίους του Αμπελώνα, στα μέλη και τους φίλους του “Σμόλικα”, σε όλους όσοι ανταμώνουμε απόψε εδώ μαζί.

Συναντιόμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, όπου στιγμές ανάπαυλας και ανεμελιάς, όπως η σημερινή, αποτελούν σπάνια εξαίρεση.

Ξέρω καλά, πως τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη που καλείστε να σηκώσετε καθημερινά, σας έχουν γονατίσει. Γνωρίζω ότι τα πολλαπλά διαδοχικά χτυπήματα που δέχεστε, όσοι από εσάς είστε αγρότες, κτηνοτρόφοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, σας έχουν φέρει στα όρια της αντοχής σας. Είμαι βέβαιη, πως πολλοί ανάμεσά σας αυτή τη στιγμή αγωνιούν, τι θα γίνει με την πρωτοφανή έλλειψη φαρμάκων, που δημιουργεί νέες αγωνίες.

Τα αδιέξοδα είναι πολλά, τα προβλήματα ορθώνονται γιγάντια, η πίκρα ξεχειλίζει.

Κι όμως, απόψε είμαστε όλοι μαζί και αυτό είναι -έστω πρόσκαιρα- αρκετό, για να γίνει αυτή η γιορτή, μια φωτεινή αναλαμπή στη γκρίζα καθημερινότητα.

Οι πρόγονοί μας, ιδίως στα ορεινά χωριά, όπως η πανέμορφη Σαμαρίνα, ήξεραν πάντοτε, με όχημα τη μουσική και το τραγούδι, να βάζουν στην άκρη τις κακουχίες της καθημερινότητας. Ενώνοντας τα χέρια τους στον χορό, άθροιζαν όλοι μαζί τις δυνάμεις τους, πολλαπλασιάζοντας όσο κουράγιο και αντοχή τους είχε απομείνει.

Το παράδειγμά τους, αποτελεί τον καλύτερο οδηγό, που αξίζει να ακολουθούμε σε κάθε δύσκολη συγκυρία. Να μη λησμονούμε, ούτε στιγμή, πως μόνο ενωμένοι, μονιασμένοι, χέρι με χέρι, αντλώντας δύναμη από την Ιστορία, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του Τόπου μας, μπορούμε να υπερβούμε και το πιο δύσκολο εμπόδιο.

Εύχομαι από καρδιάς, τη νέα χρονιά, να κατακτήσει ο καθένας τη δική του κορυφή.

Όπως ο περήφανος Σμόλικας στέκει αγέρωχος, όσα χιόνια, καταιγίδες, κεραυνοί, θύελλες κι αν λυσσομανούν γύρω του, γνωρίζοντας πως πάντα πίσω από τα σύννεφα φέγγει ο ήλιος, είθε του χρόνου να ανταμώσουμε πάλι όλοι μαζί, υγιείς και ανεπηρέαστοι από τα σύγχρονα δεινά, με τον Ήλιο να φέγγει ξανά ψηλά, αναθερμαίνοντας τα παγωμένα χαμόγελα και τις σκοτεινιασμένες ελπίδες».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω