Για δεύτερη φορά πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, σήμερα Τρίτη, διευρυμένη πανελλαδική συνάντηση και ειδικότερα στο ξενοδοχείο «Imperial», της νεοσυσταθείσας Πανελλήνιας Ομάδας Παραγωγών Αιγοπρόβειου Γάλακτος (Π.Ο.Π.Α.Γ), που συγκροτήθηκε στη Λάρισα στις 23 Ιουνίου 2022.

Τα θέματα συζήτησης ήταν:

1) Προβλήματα του υψηλού κόστους παραγωγής.

2) Απαραίτητες ενέργειες για την βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών επιχειρήσεων.

Τα κόστη παραγωγής αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα των κτηνοτρόφων οι οποίοι δήλωσαν τα εξής:

Αργύρης Μπαϊρακτάρης (πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου): «Πρέπει να επιβιώσουμε ως επαγγελματίες. Πρέπει να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε».

Γιώργος Βαϊόπουλος (πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας): «Συναντηθήκαμε 32 πρόεδροι από όλη την Ελλάδα σήμερα. Βλέπουμε το κόστος παραγωγής να διαμορφώνεται με κόστος 100%. Όλα όσα συμβαίνουν σημαίνουν ότι δεν υπάρχει μέλλον πια στην αγελαδοτροφία. Θα ακούσουμε απόψεις σήμερα και θα μεταφερθούν όλα στην κυβέρνηση».

Δημήτρης Κότης: (πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού και πρόεδρος κτηνοτρόφων Καλαμπάκας): «Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι το κόστος. Ο κτηνοτρόφος δεν μπορεί αν ανταπεξέλθει και να αγοράσει τροφές».

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω