Το γύρο της Ελλάδας κάνει από χθες, η πρωτοφανής επίθεση ομάδας ατόμων σε δύο αστυνομικούς στο λόφο του Φρουρίου στη Λάρισα, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Όπως έχει ανακοινώσει η αστυνομία ένας 35χρονος επιβαίνων σε ποδήλατο εμπόδισε την πορεία περιπολικού οχήματος του Τμήματος Άμεσης Δράσης, το οποίο κινούταν πέριξ χώρου πλατείας της πόλης, ακινητοποιώντας το με το ποδήλατό του.

Παρά την προτροπή των αστυνομικών, ο Έλληνας αρνήθηκε να απομακρυνθεί από το σημείο, ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε τον αστυνομικό έλεγχο, εξυβρίζοντας και απωθώντας τους αστυνομικούς.

Κατά την ακινητοποίησή του, ομάδα 20 περίπου άγνωστων μέχρι στιγμής, ατόμων, επιτέθηκαν απρόκλητα στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο εξ αυτών. Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ο 35χρονος συνελήφθη και χθες οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ενώ αναμένεται και πάλι να βρεθεί σήμερα το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας για να δώσει εξηγήσεις γι’ αυτό το πρωτοφανές περιστατικό.

Κατά πληροφορίες του onlarissa.gr, δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής πειστικές εξηγήσεις για το συμβάν, ενώ φέρεται να είχε προσαχθεί ξανά προ ημερών από την ίδια βάρδια των αστυνομικών που δέχθηκαν επίθεση.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί που ερευνούν το συμβάν θεωρούν δεδομένο πως «υπήρξε μία μορφή προσχεδιασμού» στην επίθεση κατά των ένστολων.

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη και η επιχείρηση ταυτοποίησης και εντοπισμού των υπολοίπων συμμετεχόντων στο περιστατικό, η βαναυσότητα του οποίου προκαλεί έντονο προβληματισμό. Όπως μάλιστα υποστηρίζει η Ένωση Αστυνομικών, από τα χτυπήματα στον έναν συνάδελφό τους, προκύπτει ότι μάλλον χρησιμοποιήθηκε και σιδερογροθιά!

Δείτε τις φωτογραφίες από την επίθεση, τις οποίες έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω