Επίσκεψη στο Δαμάσι πραγματοποίησε το Σάββατο η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Πρώτα επέλεξε να βρεθεί κοντά στους σεισμόπληκτους κατοίκους που ακόμα διαβιούν σε κοντέινερ, συνομίλησε μαζί τους και έγινε ξανά κοινωνός της απάνθρωπης ταλαιπωρίας που υφίστανται, δεκάδες οικογένειες εδώ και 19 μήνες., ενώ στη συνέχεια, παρευρέθηκε στη χορευτική εκδήλωση του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Δαμασίου στην Κεντρική Πλατεία, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΑΜΑΣΙΟΥ 2022».

 

Μετά το πέρας της επίσκεψης, η Λαρισαία Βουλευτής δήλωσε τα εξής:

«Σημαντική βραδιά η σημερινή για το Δαμάσι, καθώς γιορτάσαμε τα 110 χρόνια απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό και επίσημης ενσωμάτωσήςτου στην Ελλάδα.

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Δαμασίου, για τις υπέροχες στιγμές που μας χάρισαν απόψε, με τους παραδοσιακούς ήχους, τις πολυποίκιλες φορεσιές του τόπου μας, τα χαμόγελα αισιοδοξίας και την εθνική τους υπερηφάνεια.

Σήμερα τιμούμε τους Ήρωες, που παραμέρισαν το φόβο και χωρίς δισταγμό έθεσαν τον εαυτό τους στην υπηρεσία της πατρίδας μας. Από τα βάθη της καρδιάς μας, απευθύνουμε απύθμενη ευγνωμοσύνη στους Αγωνιστές που πάλεψαν και θυσιάστηκαν για τη Λευτεριά μας.

Σήμερα, όμως, τιμούμε και τους σύγχρονους «Ήρωες» του Δαμασίου, τις σεισμόπληκτες οικογένειες, που η Πολιτεία έχει εγκαταλείψει ακόμη σε κοντέινερ, έρμαια στο χειμώνα που είναι προ των πυλών,χωρίς προοπτική για άμεση αποκατάσταση. Δυστυχώς, ενάμιση χρόνο μετά το σεισμό, οι πληγές παραμένουν ανοιχτές και επισκιάζουν τις εορταστικές εκδηλώσεις.

60 οικογένειες είναι ακόμη στα κοντέινερ, δεκάδες οικογένειες διαβιούν με κίνδυνο σε κίτρινα σπίτια και καμία διαδικασία ακόμη δεν έχει προχωρήσει, κανένας φάκελος δεν έχει εγκριθεί, κανένα σπίτι δεν έχει ξεκινήσει να ξαναχτίζεται.

Στο πολύπαθο Δαμάσι του σήμερα, ο χρόνος για τους κατοίκους δείχνει να έχει σταματήσει στο καταστροφικό πέρασμα του Εγκέλαδου, ενώ ταυτόχρονα αγωνιούν στο έλεος των έντονων καιρικών φαινομένωνκαι στη δίνη της εκρηκτικής εκτίναξης του κόστους ζωής.

Απαιτείται, επιτέλους, έστω και αργά, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξειδικευμένων μέτρων πλήρους αποκατάστασηςτων πληγέντων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, στήριξης των κατοίκων, αγροτών και επιχειρήσεων, ώστε να λυτρωθούν από τον εφιάλτη.

Απόψε, το λυτρωτικό και ελπιδοφόρο μήνυμα της Απελευθέρωσης, συναντά την ελπίδα και τον σύγχρονο αγώνα μας να απελευθερωθεί το Δαμάσι από τις κακουχίες και να επιστρέψει άμεσα σε βιώσιμους ανθρώπινους ρυθμούς αξιοπρέπειας και ανάπτυξης.

Σήμερα στα κοντέινερ της κυβερνητικής ντροπής, είδα τα λουλούδια στην γλάστρα μιας αξιαγάπητης γιαγιάς να έχουν ανθίσει. Ετσι, οι σεισμοπαθείς του Δαμασίου προσπαθούν να κρατηθούν ζωντανοί στην ελπίδα και στο όνειρο .Και έτσι η Κυβερνητική ντροπή, γίνεται ακόμη μεγαλύτερη!».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω