Η εμφατική νίκη που κατάφερε στις εκλογές για την Περιφερειακή Ένωση Θεσσαλίας η «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Θεασαλίας» η οποία απαρτίζεται ουσιαστικά στην συντριπτική της πλειοψηφία από αιρετούς με κεντροδεξιά πολιτική αναφορά, μόνον χαμόγελα δεν έφερε στους νικητές και κυρίως στον απερχόμενο πρόεδρο της ΠΕΔ Θανάση Νασιακόπουλο.

Βλέπετε, τα αποτελέσματα ήταν για ορισμένους απρόσμενα έως… ανατρεπτικά, σε βαθμό που κάποιοι, μόλις λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της σταυροδοσίας διεμήνυαν ανοιχτά σε συζητήσεις πως «ο πόλεμος τώρα αρχίζει».

Ποιος πόλεμος; Εκ του αποτελέσματος μπορεί κανείς να διαπιστώσει πως υπήρξε μία τάση εντός της παράταξης, απέναντι στον Θανάση Νασιακόπουλο. Αυτό εξάλλου διεφάνη και από το γεγονός πως ο απερχόμενος πρόεδρος – που θεωρούνταν πως θα ανανεώσει τη θητεία του – ήρθε δεύτερος σε σταυρούς, πίσω από τον Δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά!

Και δεν ήταν μόνον αυτό. Γνώστες του παρασκηνίου που επικράτησε παρατηρούσαν δηκτικά το ότι δεν κατάφεραν να εκλεγούν επιφανείς αυτοδιοικητικοί που στηρίχθηκαν είτε από τον κ. Νασιακόπουλο, είτε και από τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο.

Αντίθετα, φαίνεται πως πέρασε μία διαφορετική «γραμμή», με την ανθρωπογεωγραφία των εκλεγμένων να δείχνει πως μεγάλοι Δήμοι όπως η Λάρισα, τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα, είχαν διαφορετικό προσανατολισμό.

Αυτό ήταν που κατά πληροφορίες του onlarissa.gr έκανε έξω φρενών τον κ. Νασιακόπουλο, ο οποίος θεωρεί πως «δεν τηρήθηκαν συμφωνίες» αλλά και ότι υπήρξαν ζυμώσεις στο παρασκήνιο, όπως εξάλλου το περιέγραψε με σαφή τρόπο και στην σημερινή δήλωσή παραίτησής του.

Η επόμενη ημέρα θα βρει την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας με νέο πρόεδρο – πιθανότατα – τον Δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά και τη διοικούσα παράταξη χωρισμένη σε τουλάχιστον δύο στρατόπεδα…

Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω