Οι «Δάφνες» έρχονται για να συμβάλλουν στη διαμόρφωση της εικόνας της σύγχρονης Λάρισας. Φιλοδοξούν  να αναδείξουν την αξία του περιβάλλοντος προτείνοντας έναν νέο τύπο κατοικίας που την χαρακτηρίζουν η θέα, η διασφάλιση της ιδιωτικότητας και η κατάκτηση ενός βιοτικού επιπέδου με υψηλά στάνταρ. Είναι το project που θα δώσει νέα πνοή στα κατασκευαστικά ήθη της Λάρισας.

Πρόκειται για ένα οικιστικό σύμπλεγμα που θ’ αναπτυχθεί στη  συνοικία των Αμπελόκηπων στη συμβολή των οδών Γουλιανού και Ελαφονήσου, δίπλα στην όχθη του Πηνειού ποταμού. Η εταιρεία deltaPLAN μέλος του ομίλου deltaGROUP με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ακινήτων έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου και φιλοδοξεί να διαμορφώσει έναν πρότυπο οικισμό που θα αλλάξει την εικόνα της πολυκατοικίας στην Θεσσαλική πρωτεύουσα. Δυο κτίρια συνολικού εμβαδού 3.000 τετραγωνικών μέτρων θ΄ αναπτυχθούν σε γωνιακό οικόπεδο ανατολικού προσανατολισμού συνολικής επιφάνειας 1.500τ.μ. με θέα το απόλυτο πράσινο που φύεται στην όχθη του Πηνειού  και σε απόσταση μόλις 950 μέτρων από το κέντρο της πόλης.

Γιατί «Δάφνες» όμως;

Η ονομασία του οικιστικού συγκροτήματος προέρχεται από το φυτό της δάφνης, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία η νύμφη Δάφνη, κόρη του Πηνειού και της Γαίας, μεταμορφώθηκε με τη βοήθεια της μητέρας της σε δέντρο για να απαλλαγεί από τον παράφορο έρωτα του Απόλλωνα. Ο Απόλλωνας στη θέα του δέντρου και μη μπορώντας να αγκαλιάσει την αγαπημένη του, έκοψε ένα κλαδί και το έβαλε στο κεφάλι του για να ξεπεράσει τον πόνο του. Η δάφνη έγινε το αγαπημένο δέντρο του θεού και ως ένδειξη αγάπης καθιέρωσε το φυτό να είναι ιερό και σύμβολο λατρείας. Έκτοτε οι δάφνες θεωρούνται παγκοσμίως σύμβολο της ειρήνης, της δόξας, της τελειότητας, της διαχρονικότητας και της αθανασίας.

Βασικούς άξονες σχεδιασμού του οικιστικού συγκροτήματος  αποτέλεσαν η μέγιστη αξιοποίηση του περιβάλλοντος τοπίου, ο αναπροσδιορισμός των κοινόχρηστων χώρων στην βασική τυπολογία της πολυκατοικίας και η άμεση σύνδεση τους με το εξωτερικό περιβάλλον. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αναζήτηση μιας νέας τυπολογίας διαμερισμάτων, που θα παραπέμπει στις νέες αξίες (θέα, ιδιωτικότητα), το σύγχρονο βιοτικό επίπεδο, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε χρήστη και στη δημιουργία εξωτερικών χώρων που θα είναι ισάξιοι με τους εσωτερικούς. Η αρχιτεκτονική μελέτη υλοποιήθηκε από τη συνεργασία των αρχιτεκτονικών γραφείων Former Architecture και Varnas Architecture Design.

Το κάθε διαμέρισμα, από το πρώτο μέχρι τον τέταρτο όροφο συνορεύει μόνο με τον κοινόχρηστο χώρο του κλιμακοστασίου συμβάλλοντας στην ιδιωτικότητα του, ενώ ο συνολικός σχεδιασμός του εκμεταλλεύεται τον φυσικό φωτισμό και αερισμό. Μεγάλα ανοίγματα, ημιυπαίθριοι χώροι και εξώστες καταργούν τα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Οι μεζονέτες, που αναπτύσσονται στους δύο τελευταίους ορόφους, πέμπτο και έκτο, διαθέτουν μεγάλα ανοίγματα και ευρύχωρους εξώστες προς το εξωτερικό περιβάλλον καθώς και αποκλειστική χρήση σε ένα ιδιωτικό δώμα. Σε αυτό πρόκειται να κατασκευαστεί στεγασμένος χώρος bbq με υπαίθριο καθιστικό, καθώς και μία εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα με μηχανισμό «αντίθετης ροής» (ένας τύπος πισίνας που σχεδιάστηκε ώστε να εξασφαλίζει την δυνατότητα συνεχούς κολύμβησης σε ελάχιστο χώρο).

Οι χώροι στάθμευσης αναπτύσσονται στην πυλωτή, σε στεγασμένο τμήμα του ακάλυπτου και στο υπόγειο. Η κεντρική είσοδος συγκροτήματος γίνεται με βοηθητική ράμπα για Α.Μ.Ε.Α.

ΑΠΛΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Η χρήση απλών και λιτών γραμμών στο σχεδιασμό, η επιλογή γήινων και ουδέτερων χρωματισμών συμβάλλουν στη δημιουργία ενός σύγχρονου διαμερίσματος αλλά ταυτόχρονα ενός ήρεμου περιβάλλοντος, σε απόλυτη αρμονία με το τοπίο μακριά από την ένταση του αστικού κέντρου. Η χρήση πλακιδίων μεγάλων διαστάσεων σε όψη πετρωμάτων και γρανίτη και τα ορθοκανονικά ανοίγματα με προφίλ μικρών διαστάσεων προσδίδουν μία κομψή, σύγχρονη αλλά ταυτόχρονα διαχρονική αισθητική. Κάθε διαμέρισμα διαθέτει ενιαίο χώρο καθιστικού τραπεζαρίας – κουζίνας, τρία υπνοδωμάτια εκ των οποίων το κύριο διαθέτει βεστιάριο, ένα λούτρο και WC με πάγκους εργασίας. Σύγχρονες εντοιχισμένες ντουλάπες αρμονικά ενταγμένες στον εσωτερικό σχεδιασμό και τις απλές γραμμές παρέχουν άφθονο αποθηκευτικό χώρο στα υπνοδωμάτια και τους υπόλοιπους χώρους.

Ευρύχωρες κουζίνες με κομψές με minimal λεπτομέρειες σχεδιασμένες να λειτουργούν ως ευέλικτοι χώροι που να προσαρμόζονται στις ανάγκες του χρήστη και να διευκολύνουν την καθημερινότητα. Τα υλικά και οι κατασκευαστικές λεπτομέρειες περιλαμβάνουν πάγκο corian με χυτό νεροχύτη, πορτάκια ακρυλικά high gloss σε ουδέτερες αποχρώσεις με σύγχρονους μηχανισμούς ανοίγματος και εντοιχισμένους φωτισμούς led.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΛΤΑ

Ο Όμιλος Εταιρειών Delta – μέλος του οποίου είναι η deltaPlan- ιδρύθηκε το 2021 από τον Αναστάσιο Γκουγκούδη, στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες δραστηριότητας το Real Estate, το Development και την Πράσινη Ενέργεια και αποτελείται από τις εταιρείες RE/MAX delta – ktima,  deltaPLAN και deltaKLIMA. Η Delta Group παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις, προτάσεις αλλά και συμβουλές σε ότι αφορά την κατασκευή και διαχείριση ακινήτων, καθώς επίσης σε εγκαταστάσεις που αφορούν στην πράσινη ενέργεια. «Όραμά μας είναι, αξιοποιώντας την εμπειρία ετών που διαθέτουμε, να συνεχίσουμε να παίζουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά και κατασκευή ακινήτων, να προσφέρουμε στους πελάτες ποιοτικές υπηρεσίες, σύμφωνες με τα υψηλά standards που οι ίδιοι θέτουμε», δηλώνουν οι ιδρυτές της.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω