Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Από Καρδιάς» και του κοινωνικού οράματος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου για πολλαπλή υποστήριξη της κοινωνίας και των ανθρωπιστικών φορέων που προσφέρουν στις ευπαθείς ομάδες, ξεκίνησε ένα εκτενές πρόγραμμα δράσεων που έχει σκοπό τη στήριξη των μελών, και όχι μόνο, του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας.

Το πρόγραμμα πλαισιώνει το Σύμφωνο Συνεργασίας και Συναντίληψης που υπέγραψαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας, κα Ιωάννα Καραβάνα και η Διευθύντρια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Λάρισα, κα Ελίζα Κωνσταντινίδου.  Η υπογραφή του Συμφώνου έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Στο Σύμφωνο προβλέπονται, μεταξύ άλλων, δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού με σκοπό την πρόληψη, καθώς και ενέργειες που υποστηρίζουν όσους βρίσκονται στο στάδιο της θεραπείας.

Νοέμβριος: μήνας πρόληψης και ευαισθητοποίησης για την ανδρική υγεία

Η πρώτη δράση έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή και αφορά την εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση σε θέματα υγείας των ανδρών, καθώς ο Νοέμβριος είναι ο μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη της ανδρικής υγείας. Πρόκειται για το παγκόσμιο κίνημα Movember το οποίο, ξεκίνησε στις αρχές του 2000, και από τότε, κάθε χρόνο, ενημερώνει και κινητοποιεί σχετικά με θέματα ανδρικής υγείας.  Στόχος του κινήματος, του οποίου ο όρος προκύπτει από τις λέξεις “Mustache” και “November”,  είναι να αναδείξει την ανάγκη του προληπτικού ελέγχου και της εγρήγορσης απέναντι στον καρκίνο των όρχεων, τον καρκίνο του προστάτη και τις ψυχικές ασθένειες.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω