Με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια γιορτάστηκε και στο Μακρυχώρι του Δήμου Τεμπών ο πολιούχος της κωμόπολης Άγιος Θωμάς. Το Σάββατο το απόγευμα, παραμονή της γιορτής, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, λειτουργούντος του εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου π. Θεολόγου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείον Λόγον, συλλειτουργούντος μετά πολλών κληρικών από τις γειτονικές ενορίες.

Κυριακή, ανήμερα της γιορτής, τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία, λειτουργούντος του εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου π. Στεφάνου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείον Λόγον, συλλειτουργούντος μετά του ιερέως του χωριού π. Ιωάννη.

 

Μετά την πανηγυρική θεία λειτουργία ακολούθησε παραδοσιακή μουσική και χορευτικά από τον Σύλλογο Γυναικών Μακρυχωρίου στην κεντρική πλατεία του χωριού, πλατεία Ζήση Λιούπα. Επίσης, ο Σύλλογος πρόσφερε σε όλους τους παρευρισκόμενους στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, χειροποίητα εδέσματα και γλυκίσματα, προσφερόμενα εθελοντικώς από τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου.

Στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, οι βουλευτές κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κ. Χρήστος Κέλλας και κ. Ευαγγελία Λιακούλη, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Τάνια Δόκου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών κ. Δημήτρης Μαϊμάρης, οι αντιδήμαρχοι κ. Χρήστος Κρικώνης, κ. Γιώργος Ντόντος, και κ. Βασίλης Σίμος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γιώργος Κυρίτσης,κ. Νίκος Μητσογιάννης, κ. Γιώργος Νικολάου, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κώστας Κολλάτος , ο κ. Ιωάννης Κοντογιάννης, κ. Αστέριος Σαϊτης, οι πρόεδροι της Τοπικής Κοινότητας Μακρυχωρίου κ. Άννα Καραπάνου-Μαγαλιού και Γόννων κ. Γιώργος Μπανιώρας, μέλη τοπικών συμβουλίων, προέδρων συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω