Το Πάρκο Καινοτομίας “JOIST” στη Λάρισα, επισκέφθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, προκειμένου να συναντηθεί με τους επιχειρηματίες και τα στελέχη του και να πληροφορηθεί τις μεγάλες καινοτομίες που έχει εισάγει η επιχείρηση και δημιουργούν νέα δεδομένα για την ψηφιακή ανάπτυξη της  περιοχής.

Στο πλαίσιο της ξενάγησής της στις εγκαταστάσεις, η Λαρισαία Βουλευτής δήλωσε τα εξής:

«Το μέλλον είναι ήδη εδώ, στη Λάρισα, στο Πάρκο Καινοτομίας που αποδεικνύει ότι ο Τόπος μας μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη νέα εποχή.

Δηλώνω εντυπωσιασμένη. Από τα ψηφιακά δωμάτια, τους χώρους που εκπονούνται προγράμματα, τα στελέχη που είναι γεμάτα ενέργεια και δύναμη, τους χώρους  που είναι θαυμάσιοι- διαθέτει  μέχρι εκθεσιακό χώρο,  χώρο αναψυχής αλλά και μικρό θεατρικό χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει εκδηλώσεις της περιοχής μας, να ενώσει τους Ανθρώπους, να δυναμώσει τη επικοινωνία μας και τα κοινά βιώματα.

Ήταν δύο χρόνια πριν, τέλη Σεπτεμβρίου 2020, όταν οι εμπνευστές αυτού του πρωτοποριακού διαμαντιού μοιράστηκαν μαζί μου την ιδέα τους.  Συζητήσαμε τότε το σχέδιό τους για ένα hub, που να συνδέει την καινοτομία, την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα. Για ένα Κέντρο διάχυσης καινοτομίας και τεχνογνωσίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις startups, αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η ένθερμη παρακίνηση και υποστήριξή μου, υπήρξε από την πρώτη στιγμή δεδομένη και παραμένει μέχρι σήμερα ακλόνητη.

Γιατί πιστεύω βαθιά ότι ο Τόπος μας έχει πολύτιμα αποθέματα σε ανθρώπινο δυναμικό, γεμάτο από οραματικές ιδέες, προτάσεις και όνειρα, που αναζητούν διεξόδους δημιουργικής άνθισης.

Γιατί ξέρω καλά πως η Λάρισα διαθέτει την αναγκαία δυναμική, για να κάνει το αναπτυξιακό άλμα προς ένα μέλλον ψηφιακής προόδου.

Μπορεί τα δύο χρόνια της πανδημίας να ύψωσαν πολλά πρακτικά εμπόδια, αλλά σήμερα η ικανοποίησή μου είναι απερίγραπτη, καθώς αντικρίζω από κοντά, ολοζώντανη γύρω μου, εκείνη την πρωτόλεια σπίθα, να έχει πάρει “σάρκα και οστά”.

Είναι ειλικρινά αξιοθαύμαστο και αξιέπαινο, πως ένα παλιό βιομηχανικό κτίριο, όχι απλώς ζωντανεύει ξανά, αλλά μετατρέπεται σε “Φάρο” αναπτυξιακής επανεκκίνησης της περιοχής μας. Γίνεται σταυροδρόμι, όπου ενώνονται και βρίσκουν κοινό σημείο επαφής, όλες οι παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις της πόλης μας και ευρύτερα της Θεσσαλίας.

Σήμερα στο 2022, οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι αλματώδεις. Η έρευνα συνθλίβει εμπόδια που κάποτε έμοιαζαν ανυπέρβλητα, η καινοτομία φέρνει τα πάνω – κάτω σε όσα θεωρούσαμε δεδομένα, οι νεοφυείς επιχειρήσεις γυρίζουν Κεφάλαιο στην επιχειρηματικότητα, η τεχνητή νοημοσύνη και ο ψηφιακός μετασχηματισμός αλλάζουν κάθε τομέα στην καθημερινότητά μας, από την υγεία μέχρι τη μόρφωση και την ψυχαγωγία.

Χρέος όλων μας, είναι να κάνουμε το αδύνατο δυνατό, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, ώστε η Λάρισα να μην χάσει αυτό το “τρένο” της ψηφιακής ανάπτυξης, που περνά μπροστά απ’ τα μάτια μας, με ιλιγγιώδεις ταχύτητες.

Όπως ταυτόχρονα, καθήκον όλων μας, είναι να μην επιτρέψουμε κανένας να χάσει αυτό το “τρένο”, να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του πίσω χωρίς “εισιτήριο”.

Το Joist Innovation Park, αυτή η κοιτίδα έρευνας και καινοτομίας, είμαι βέβαιη ότι μπορεί να αποτελέσει το παράδειγμα και να κάνει τη διαφορά, αποδεικνύοντας ότι ναι, όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί για όλους, αρκεί να τους διασφαλίσουμε τα κατάλληλα εργαλεία για να τους διαβούν μαζί μας.

Οι συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας, τα νέα παιδιά των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία, οι μακροχρόνια άνεργοι, είμαι σίγουρη πως όλοι θα μπορέσουν να βρουν τη δική τους “χαραμάδα” για τον ψηφιακό κόσμο.

Ειδικά σήμερα, που η θύελλα της ενεργειακής κρίσης και των ανατιμήσεων χτυπά αλύπητα τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, πρωτοβουλίες σαν αυτή, δίνουν σε όλους μας μια ανάσα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες, “ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη”. Μπορεί, όμως, να αποτελέσει το “σάλπισμα” που θα αφυπνίσει και θα συσπειρώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της περιφέρειάς μας. Και μόνο για αυτό, το Joist Innovation Park είχε και θα έχει την αμέριστη στήριξή μου.».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω