Ταλέντο, φαντασία, έμπνευση, μεράκι και υπομονή είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά μαθητών σχολείου που θα σας αναδείξουμε παρακάτω… Ενός σχολείου που στόχευσε να αλλάξει πλήρως τη μορφή του, τόσο από αισθητικής όσο κι από λειτουργικής άποψης. Κι αυτό… με ένα τρόπο δημιουργικό, την ζωγραφική.

Ήταν αρχές του περασμένου Οκτωβρίου όταν μαθητές του 9ου Λυκείου Λάρισας που εδρεύει στην περιοχή του ΑΤΑ υπό την καθοδήγηση πέντε καθηγητών τους, συγκεντρώθηκαν, «έριξαν» τις ιδέες στο τραπέζι, και πιάνοντας πινέλα και χρώματα άρχισαν να τις υλοποιούν στους τοίχους των διαδρόμων του σχολείου.

Ιδέες άμεσα αντλημένες -θα έλεγε κάποιος βλέποντας τες από κοντά- από την επικαιρότητα. Άλλοτε με μηνύματα κατά της βίας, άλλοτε με ζωγραφιές υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος κι άλλοτε με γραπτά στιχάκια που αφορούν σε αλήθειες ζωής από γνωστούς φιλοσόφους, ποιητές, συγγραφείς κι επιστήμονες, οι μαθητές του λυκείου απαντούν αισιόδοξα στους χαλεπούς καιρούς.

Συμπληρωματικά με τα ανωτέρω έγινε μια προσπάθεια ταξικής αναδιαμόρφωσης του ισογείου, όπου δόθηκε χώρος για τη δημιουργία σκακιστικών τραπεζιών που μπορούν να ψυχαγωγούν τους μαθητευόμενους σε ημέρες με άσχημο καιρό αλλά και γενικότερα.

Η δημιουργική ομάδα συνίσταται κυρίως από μαθητές της Γ’ Λυκείου αλλά κι ελάχιστους από την Β’ που βρίσκουν χρόνο να ασχοληθούν με τις καλλιτεχνίες στις ώρες γενικής παιδείας. Φυσικά πίσω τους υπάρχουν οι καθηγητές Ανθή Τσουράκη (ως συντονίστρια), Έφη Δουφέκα, Βίκυ Χαλάτση, Λίνα Δημητρίου, Γεώργιος Τσιπλακούλης που απαρτίζουν το Σχέδιο Δράσης «Σχολείο – Κοινότητα».

Οι καλλιτεχνικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό του κτιρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν το νέο χρόνο με την αποτύπωση του πίνακα «Έναστρος Ουρανός» του Βίνσεντ βαν Γκογκ, ενώ μέχρι στιγμής παρεμβάσεις συνεχίζονται στο εξωτερικό του με βάψιμο πεζουλιών, παγκακιών, κάγκελων μέχρι και… σοβάτισμα τοίχων. Σοβάτισμα που διαφέρει αφού το έχει αναλάβει αποκλειστικά ένας 17χρονος, χρησιμοποιώντας σαν δεξιοτέχνης τα παραδοσιακά εργαλεία, μυστρί και σπάτουλα.

Στο Λύκειο, βέβαια, δρομολογείται μια σειρά δράσεων, οι οποίες αναρτώνται εφόσον ολοκληρωθούν στην ιστοσελίδα του. Η αμέσως επόμενη είναι μια χριστουγεννιάτικη εορτή που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 10:30 π.μ. στο προαύλιο του σχολείου με μελωδίες από τη χορωδία του και εδέσματα προς κέρασμα.

Το onlarissa.gr επισκέφθηκε τη σχολική μονάδα και σας ξεναγεί με φωτογραφίες του εντός αυτής:

Νικόλας Σελητσιανιώτης

Φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω