«Ξέρω ότι χορτάσατε από ευγνωμοσύνη και από ευχαριστώ για τα όσα προσφέρατε αυτά τα χρόνια της πανδημίας. Αλλά νομίζω ότι όλοι συνειδητοποιήσαμε, ακόμη και όσοι ήταν πολέμιοι του δημοσίου χαρακτήρα της υγεία, πόσο σημαντικό είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και πολλοί γίναν σοφότεροι, και πολλοί αναθεώρησαν τις απόψεις τους και συνειδητοποίησαν ότι πρέπει να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο το ΕΣΥ. Και το ΕΣΥ πρωτίστως είστε εσείς, το έμψυχο δυναμικό, οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό, το διοικητικό προσωπικό μέχρι τις καθαρίστριες, πού υπερβήκατε εαυτούς την περίοδο της πανδημίας. Με αυταπάρνηση και αυτοθυσία σταθήκατε δίπλα στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Κάτι που το κάνατε πάντοτε, αλλά πολλές φορές το προσπερνούσαμε».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να απευθύνει χαιρετισμό στον ετήσιο χορό που διοργάνωσε η Διοίκηση και οι Διευθύνσεις της Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Διοικητικής – Τεχνικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γρηγόρη Βλαχάκη και του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Θανάση Ολύμπιου, ο Θεσσαλός πολιτικός ανέφερε «χαίρομαι πάρα πολύ αγαπητέ Γρηγόρη γιατί το Νοσοκομείο τη χρονιά που ξεκίνησε αλλάζει, όπως είπες. Ήμουνα νιος και γέρασα. Θυμάμαι νεοεκλεγείς βουλευτής το 2004 την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να εξαγγέλλει τη νέα πτέρυγα και ελπίζω να αξιωθούμε μέσα σε αυτή τη χρονιά να δούμε μπουλντόζες. Επιτέλους να ξεκινήσει η νέα πτέρυγα και, βεβαίως, η ενεργειακή αναβάθμιση μαζί με όλα αυτά τα πολλά τα οποία πρέπει να γίνουν. Το “παλιό” Νοσοκομείο, όπως όλοι έχουμε συνηθίσει να το λέμε, είναι κομμάτι της ιστορίας της πόλης. Όλοι έχουμε προσωπικά βιώματα, όποτε χρειάστηκε να νοσηλευτούμε εμείς, οι οικείοι μας, κοντινά μας πρόσωπα. Αλλά, κακά τα ψέματα, ήταν ο φτωχός συγγενής μετά την ίδρυση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Οφείλουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα και θέλω να πιστεύω ότι με τη συνεργασία όλων, με ενότητα θα τα καταφέρουμε. Και πάλι ευχές για υγεία, ειρήνη πάνω απ’ όλα και δημιουργικότητα. Και ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη προς εσάς τους στυλοβάτες του ΕΣΥ. Ανακοινώθηκαν κάποια πρώτα μέτρα για τις αποδοχές των ιατρών. Θέλω να πιστεύω ότι τη νέα τετραετία που θα είναι μία τετραετία, όπως είπε ο πρωθυπουργός, αποκατάστασης μισθών θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πολλά περισσότερα. Προσωπικά νιώθω πολύ άσχημα όταν βρίσκομαι στο εξωτερικό και συναντώ Έλληνες γιατρούς. Πρόσφατα ήμουν στη Βασιλεία της Ελβετίας και συνάντησα δύο γιατρούς, ο ένας από το Ναύπλιο, ο άλλος από τη Βέροια, οι οποίοι στα χρόνια της κρίσης αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν. Η πατρίδα δαπανά πόρους προκειμένου να σπουδάσει τα παιδιά της και στο τέλος φεύγουν στο εξωτερικό. Λοιπόν, θέλω να πιστεύω ότι αυτή η νέα προσπάθεια που γίνεται το τελευταίο διάστημα θα αποδώσει καρπούς και το μέρισμα αυτό θα μπορέσουμε να το δώσουμε σε όλους όσοι το δικαιούνται και, πρωτίστως, σε εσάς τους ανθρώπους της υγείας.

Καλή χρονιά και πάλι!».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον χαιρετισμό του Μάξιμου Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=nZ0Zw5tqsaw

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω