Ολοκληρώθηκε πρόσφατα το πρόγραμμα eTwinning «Myths on Stage», στο οποίο συμμετείχε το Γυμνάσιο-ΛΤ Αρμενίου με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α’ Λυκείου. Το θέμα  του προγράμματος ήταν το αρχαιοελληνικό δράμα και στο πλαίσιο αυτού οι μαθητές του ελληνικού σχολείου συνεργάστηκαν με συνομηλίκους τους από τη Γαλλία και την Ιταλία και επεξεργάστηκαν 3 πρόσωπα της αρχαιοελληνικής τραγωδίας, τη Μήδεια, την Ηλέκτρα και την Αντιγόνη.

Αφού μελέτησαν τις σχετικές τραγωδίες, στη συνέχεια τα παιδιά έγραψαν δικές τους εκδοχές των 3 μύθων στα αγγλικά και τις παρουσίασαν στον χώρο του σχολείου, ενώ το σχετικό βίντεο στάλθηκε στους Γάλλους και Ιταλούς εταίρους, όπως αντιστοίχως έπραξαν και αυτοί. Κάθε ομάδα έγραψε ένα μέρος του έργου και παρέδωσε τη σκυτάλη στην ομάδα της επόμενης χώρα για να γράψει τη δική της συνέχεια. Δημιουργήθηκε έτσι ένα καινούργιο έργο που, εκκινώντας από την Αρχαία Ελλάδα, είχε τελικά τις ιδέες και το ύφος των μαθητών του 21ου αιώνα! Για τη συγγραφή του έργου και την παραγωγή της ταινίας, αξιοποιήθηκε ο αρχαίος μύθος, αλλά δόθηκε σύγχρονη διάσταση με αξιοποίηση και της τεχνολογίας.

Στη συνέχεια τα αποσπάσματα της ελληνικής, της γαλλικής και της ιταλικής εκδοχής συμπτύχθηκαν σε μια ταινία, που αποτύπωσε τη σύμπραξη των 3 σχολείων. Ήταν μια άκρως ενδιαφέρουσα σκηνική εμπειρία που έφερε τους μαθητές των 3 σχολείων σε βιωματική επαφή με το αρχαίο δράμα, που αποτελεί το λίκνο του παγκόσμιου θεάτρου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω