Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξειςπου αφορούνστην έξοδο από την κρίση του κορωνοϊού που βιώνουμε για περισσότερο από έναν χρόνο,ο Βουλευτής Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσόςεπισκέφθηκε στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔτην Διευθύντρια του ΟΑΕΔ κα. Δέσποινα Μπουρδούβαλη.

Ο κ. Κωτσός κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκε από την κα. Μπουρδούβαλη για τα έργα τα οποία υλοποιούνται τη δεδομένη χρονική στιγμή από τον ΟΑΕΔ στο Νομό Καρδίτσας και τόνισε το αξιομνημόνευτο έργο των υπηρεσιών τουΟΑΕΔ καθώς δίνουν ανάσα σε πολλές επιχειρήσεις και ανέργους τις τοπικής κοινωνίας.Τα έργα που υλοποιούνται αυτή την περίοδο είναι:

  • Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας 3.000 ανέργων 18-30 ετών στις περιφέρειες Αν. Μακεδονίας & Θράκης, Βορ. Αιγαίου, Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας
  • Πρόγραμμα μετατροπής της επιδότησης ανεργίας σε επιδότηση εργασίας μέσω 9.200 επιταγών επανένταξης στην αγορά εργασίας
  • Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις λιγότερο αναπτυγμένες Περιφέρειες της χώρας με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και σε ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών
  • Πρόγραμμα απασχόλησης 1.200 ανέργων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες
  • Πρόγραμμα απασχόλησης 3.500 ανέργων πτυχιούχων ηλικίας 22-29 ετών
  • Πρόγραμμα απασχόλησης 5.200 ανέργων πτυχιούχων, ηλικίας έως 39 ετών, σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης
  • Πρόγραμμα απασχόλησης 8.500 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών

Συγκεκριμένα στο τέλος της συνάντησης ο κ. Κωτσός δήλωσε:

«Τις δύσκολες αυτές ώρες που διανύουμε, καθώς αντιμετωπίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κρίση που προκαλείται από την διάδοση της πανδημίας του κορωνοϊού για τη διασφάλιση των ανθρώπινων ζωών των συμπολιτών μας που θα νοσήσουν από covid-19 και τους εμβολιασμούς που προχωράνε με αύξοντα ρυθμό, οφείλουμε να δώσουμε την αμέριστη προσοχή μας στην επόμενη μέρα μετά την πανδημία. Toπρόβλημα της ανεργίας είναι υπαρκτό και επιβάλλεται ως πολιτεία να σκύψουμε με πραγματικό ενδιαφέρον πάνω σ’ αυτό.

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), σε συνδυασμό με το ταμείο ανάκαμψης και το νέο Ε.Σ.Π.Α θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο και εξαιτίας αυτών θα δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις, θα διασφαλιστούν οι ήδη υπάρχουσες και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας έτσι ώστε να γίνει επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Είναι χρέος μας να θέσουμε τα θεμέλια με σκοπό να δημιουργήσουμε μία ελληνική οικονομία ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει πόλος έλξης για άμεσες νέες ξένες επενδύσεις.

Εδώ να σημειώσω και τη σημαντική δουλειά που γίνεται από τον ΟΑΕΔ Καρδίτσας προωθώντας όλα τα διαθέσιμα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας, προσφέροντας έτσι σοβαρές υπηρεσίες στην τοπική μας κοινωνία.»

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω