Με το Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αγιάς Αντ. Γκουντάρας στο πλαίσιο ενημέρωσης για τα προβλήματα των παραγωγών μήλου και καστάνου του Δήμου Αγιάς αλλά και του Νομού, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας Ρίζο Μαρούδα.

Ο Δήμαρχος Αγιάς, όσο και ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ ενημέρωσαν τον κ. Κουτσούμπα για το γεγονός ότι η Αγιά έχει πληγεί τόσο στους μηλοπαραγωγούς, λόγω των περιορισμών των εξαγωγών στην Αίγυπτο και τη μεγάλη αδιάθετη παραγωγή, αλλά και λόγω της τιμής που είτε είναι ανοιχτή είτε είναι κάτω από το κόστος παραγωγής, όσο και στους καστανοπαραγωγούς λόγω του μύκητα που έχει πλήξει τα κάστανα με αποτέλεσμα να μένουν αδιάθετα.

Για το λόγο αυτό – τόνισαν – απαιτείται άμεσα η ενίσχυση των καστανοπαραγωγών και των μηλοπαραγωγών προκειμένου να ανακουφιστούν από τη ζημιά που έχουν υποστεί. Επίσης επισημάνθηκε πως πρέπει η συνδεδεμένη να συνεχίσει να δίνεται τόσο στα μήλα όσο και στα άλλα προϊόντα της περιοχής του Δήμου Αγιάς. Ο κ. Γκουντάρας σημείωσε επίσης ότι τα θέματα της αγροτικής παραγωγής αντιμετωπίζονται από το Δήμο Αγιάς και τον ίδιο ως εθνικά θέματα, αφού σχετίζονται με την επιβίωση των παραγωγών, αλλά και των αγροτικών οικισμών σε δημοτικές και κοινοτικές περιοχές οι οποίες «φυλλορροούν» από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί.

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ τόνισε ότι θα φέρει το θέμα στη βουλή, διεκδικώντας τη στήριξη των παραγωγών.

Ο Δήμαρχος προσέφερε συμβολικά στον κ. Κουτσούμπα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή (μήλα, κάστανα, τσίπουρο κλπ) και τα οποία διακρίνονται για τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω