«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των πεσόντων στους αγώνες του έθνους -πολλοί εκ των οποίων είναι θαμμένοι ως άγνωστοι στρατιώτες στο στρατιωτικό κοιμητήριο της Λάρισας- αλλά και όσους έχασαν τη ζωή τους εν καιρώ ειρήνης, την ώρα του καθήκοντος. Ο ελληνικός στρατός σταθερά προασπίζει την εθνική κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ελευθερία των Ελλήνων. Η πρόσφατη θυσία των δύο αεροπόρων μας, είναι ένας ακόμη θλιβερός σταθμός στην μακρά λίστα των θυσιών των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων».

Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων υπέρ πατρίδος στους αγώνες του Έθνους, που τελέστηκε σήμερα Ψυχοσάββατο στο στρατιωτικό κοιμητήριο της Λάρισας παρουσία της ηγεσίας της 1ης Στρατιάς, του διοικητή αντιστράτηγου κ. Ιωάννη Τσιόπλου και του υποδιοικητή υποστράτηγου κ. Αστέριου Σαμαρά, του αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχου κ. Γεώργιου Φασούλα, καθώς και αστυνομικών και πολιτικών αρχών της πόλης.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του υπογράμμισε ότι «η πατρίδα μας πληρώνει βαρύ φόρο αίματος, προκειμένου να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπίσει κάθε επιβουλή της εθνικής της ανεξαρτησίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Η ελάχιστη ανταπόδοση στη θυσία τους, πέραν της ευγνωμοσύνης και της διατήρηση στο διηνεκές των ιδανικών που πρέσβευαν, είναι η θωράκιση της πατρίδας και η ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, κάτι που κάνει πράξη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Τιμή και δόξα στους ηρωικώς πεσόντες επώνυμους και αγνώστους στρατιώτες!»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω