Σήμερα, στη Σπηλιά του Δήμου Τεμπών, πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των πεσόντων πατριωτών που σκοτώθηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 26 Μαρτίου του 1944, στο χώρο του μνημείου που βρίσκεται απέναντι από το εξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.

Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε από τον ιερέα π. Αθανάσιο, μετά τη θεία λειτουργία, στον χώρο του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, έγινε εκφώνηση των πεσόντων από την τοπική σύμβουλο της Κοινότητας Σπηλιάς κ. Αναστασία Κατσιάνη. Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη, από τον Βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Λάρισας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, από τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γιώργο Λαδόπουλο, από τον πρόεδρο του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Σπηλιωτών κ. Νίκο Νταή και ακολούθησε ομιλία για την ιστορικότητα της μέρας από την κα Χριστίνα Κατσιούλη.

Στη συνέχεια, έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Τεμπών, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας κ. Γεώργιο Λαδόπουλο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σπηλιάς κ. Νίκο Σελήνη, τον εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης κ. Χρήστο Μπαλογιάννη και τον Πρόεδρο του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Σπηλιωτών κ. Νίκο Νταή.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και εψάλη ο εθνικός ύμνος από όλους τους παρευρισκόμενους. Στην τελετή παρευρέθηκαν, ακόμη, ο διοικητής του Α.Τ. Τεμπών Πρόδρομος Χαρισμανίδης αστυνόμος Α’, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Τεμπών και Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ κ. Χρήστος Κρικώνης, ο επικεφαλής της μείζονος παράταξης του Δήμου Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ιωάννης Αργυρίου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής, ο τοπικός σύμβουλος Σπηλιάς κ. Κώστας Γκουντάρας, ο τοπικός σύμβουλοι Συκουρίου κ. Γιώργος Λιόγκας και πλήθος κόσμου.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης, μεταξύ άλλων είπε: «Μας αξίωσε ο Θεός και φέτος να αποτίσουμε φόρο τιμής στους 40 πατριώτες που σκοτώθηκαν στις 26 Μαρτίου 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα. Είναι μέρα μνήμης και τιμής προς τους αδικοχαμένους πατριώτες μας, οι οποίοι θυσιάστηκαν για την Ελευθερία την οποία εμείς σήμερα ζούμε και απολαμβάνουμε. Να μη λησμονούμε, λοιπόν, τούτη τη μέρα, η οποία έρχεται κάθε χρόνο να μας υπενθυμίζει την ανιδιοτελή αγάπη και τον αέναο αγώνα αυτών των ανθρώπων για την ελευθερία και δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο στη ζωή μας».

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω