Την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, πραγματοποίησε η δημοτική παράταξη του Δήμου Λαρισαίων Πρωτοβουλία Αξιών «ΠΡ.ΑΞΙ.», την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 8 μ.μ. στο Αρχοντικό του Αβέρωφ (GRILL HOUSE), Πλατεία Αβέρωφ στη Λάρισα.

Σε σύντομη ομιλία του, ο Επικεφαλής της παράταξης κ. Παναγιώτης Γούλας, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, για την αθρόα και συγκινητική σημερινή σας προσέλευση, παρά τον λίγο χρόνο που είχε η οργανωτική επιτροπή (μόνο 4 ημέρες), για την οργάνωση αυτής της εκδήλωσης, χωρίς να σταλούν προσκλήσεις, μόνο με ανακοινώσεις (που και πότε θα γίνει η εκδήλωση), στα ηλεκτρονικά μέσα και στην εφημερίδα Ελευθερία σε έντυπη μορφή και μεταξύ άλλων σημείωσε τα εξής:

“Η Δημοτική Παράταξη «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΩΝ ΠΡ.ΑΞΙ. ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ» συγκροτήθηκε το 2019, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, για να εκφράσει τους ανένταχτους φίλους της κεντροαριστεράς εκείνη την περίοδο, 3 μήνες πριν από τις εκλογές, χωρίς πολιτικά χρίσματα και στηρίγματα, κυριολεκτικά με την οικονομική στήριξη των μελών, τους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδίας για την ανιδιοτελή στήριξη των χορηγών μας, οι οποίοι μας δώσανε την δυνατότητα να συγκροτήσουμε και να λειτουργήσουμε την παράταξη, τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή, όσο και σε έμψυχο υλικό με εμπειρίες στα εκλογικά θέματα.

Ζήσαμε σε εκείνη την προεκλογική περίοδο, μια μεγάλη πόλωση των 2 πρώτων παρατάξεων: Της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» του κ. Καλογιάννη και της παράταξης «Λάρισα Μπροστά», της κ. Καραλαριώτου, για τις οποίες ενδιαφέρθηκαν 2 Πρωθυπουργοί, ο νυν και ο πρώην, οπότε όλες οι άλλες παρατάξεις συνεθλίβησαν, και σε συνδυασμό με τεράστιους οικονομικούς προϋπολογισμούς άλλων παρατάξεων, δημιούργησαν αρνητικές συνθήκες για εμάς και επηρέασαν το εκλογικό μας ποσοστό.

Υπενθυμίζοντας τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών στο Δήμο Λαρισαίων το έτος 2019, ανά δημοτική παράταξή ήταν τα εξής:

1η ) Συμπαράταξης Λαρισαίων (κ. Καλογιάννης) 21 Δημοτικούς Συμβούλους

2η) Λάρισα Μπροστά (κ. Καραλαριώτου) 20 Δημοτικούς Συμβούλους

3η) Λαϊκή συσπείρωση Λάρισας(κ. Κρίκης) 3 Δημοτικούς Συμβούλους

4η) Πρωτοβουλία άξιών (κ. Γούλας) 2 Δημοτικούς Συμβούλους

5η) Ορμή Ανανέωσης (κ. Γαμβρούλας) 2 Δημοτικούς Συμβούλους

6η) Λαρισαίων Κοινόν (κ. Βαϊούλης) 1 Δημοτικό Σύμβουλο

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 49 Δημοτικοί Σύμβουλοι

Σας θυμίζω ότι, οι Δημοτικές εκλογές το 2019 έγιναν με απλή αναλογική, τα αποτελέσματα των εκλογών μας λένε καθαρά ότι, δεν υπάρχει πλειοψηφία σε καμία παράταξη, επομένως το μήνυμα των ψηφοφόρων του Δήμου Λαρισαίων ήταν, συνεργασθείτε, για να αποκτήστε πλειοψηφία και διοικείστε τον Δήμο πάντα με το πνεύμα της συνεργασίας.

Η παράταξη μας με 2 Δ.Σ., με προγραμματική σύγκληση θα μπορούσε να συμμετάσχει σε συνεργασίες για να δημιουργηθούν οι συνθήκες πλειοψηφίας.

Εν τω μεταξύ, η Νέα Δημοκρατία που εκλέχθηκε Κυβέρνηση την ιδία περίοδο, ψήφισε τον λεγόμενο Νόμο περί κυβερνησιμότητας, στον οποίο όσοι Δήμαρχοι εκλέχθηκαν στο Β΄ γύρο τους έδινε την δυνατότητα να αποκτήσουν πλειοψηφία απαραίτητα στην οικονομική και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, τοποθετώντας ακόμη μέλη και μη εκλεγμένους Σύμβουλους. Η αντίφαση είναι ότι, ενώ είχαμε εκλεγεί με την ψήφο των δημοτών με απλή αναλογική, κυβερνηθήκατε με το πλειοψηφικό σύστημα.

Πάντα ως παράταξη, κριτικάραμε την πλειοψηφούσα δημοτική αρχή ότι, θα έπρεπε να λειτουργήσει την απλή αναλογική με προγραμματικές συγκλήσεις, μιας και τα 2 κόμματα που την στηρίξανε ήτανε υπέρ της απλής αναλογικής, για να δοκιμασθεί στην πράξη, δυστυχώς χάθηκε η ευκαιρία.

Από το 2019 και μετά, μέσα κυρίως στο δημοτικό συμβούλιο, προσπαθήσαμε να δουλέψουμε με μόνο γνώμονα το καλό της πόλης και των πολιτών της Λάρισας. Δεν θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια μας, αλλά σταθήκαμε αξιόλογα στην αρένα του δημοτικού συμβουλίου και πετύχαμε να εμφανιστούμε, σαν η παράταξη του μέτρου και της λογικής, προσφέροντας πολλαπλάσια έναντι της μικρής μας δύναμης.

Επιγραμματικά τα ενδιαφέροντα μας ως παράταξη ήταν τα θέματα:

1ον) Τα Πάρκινγκ, η Λάρισα τα έχει μεγάλη ανάγκη και είναι άμεσης προτεραιότητας.

2ον) Ο Ποταμός Πηνειός, πρέπει να είναι κομμάτι τα ανάπτυξης και δημιουργίας, δεν μπορεί να είναι αποκομμένος από την πόλη και συμφωνήσαμε με την πρόταση του Συλλόγου των Αρχιτεκτόνων.

3ον) Ολοκλήρωση του Αρχαίου θεάτρου, διαφήμιση και προβολή του διαχρονικού Μουσείου.

4ον) Ανάπτυξη των συνοικιών της Λάρισας.

6ον) Βελτίωση των Υποδομών των Σχολείων Α & Β Εκπαίδευσης.

7ον) Εκπαίδευση των Εργαζομένων με δαπάνες του Δήμου στις νέες Τεχνολογίες.

8ον) Ανάπτυξη των Δ.Δ των Δήμων Κοιλάδας και Γιάννουλης Φαλάνης.

9ον) Στήριξη των νέων Γεωργών και Κτηνοτρόφων στους Αναφερόμενους Δήμους.

10ον) Δημιουργία κτηνοτροφικών Πάρκων.

11ον) Παραχώρηση οικοπέδων σε νέους πέριξ της Λάρισας.

13ον) Καλύτερη καθαριότητα στην Πόλη.

14ον) Διαφανείς διαδικασίες στις προσλήψεις και στις δημοπρασίες.

15ον) Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τα Τμήματα της Λάρισας μερικά καταργήθηκαν άλλα συγχωνεύτηκαν, η διοίκηση είναι στο Βόλο, οι παρακολουθούντες φοιτητές είναι ελάχιστοι, χρειάζονται αλλαγές και υποστήριξη για να βρουν τα Τμήματα της Λάρισας τον καλό τους εαυτό.

Τέλος σας ενημερώνω ότι, «με την υπ ΄αρίθμου 2377/2022 Απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας , κρίθηκε ως αντισυνταγματική, η μεταφορά σημαντικού οικονομικού αντικειμένου αρμοδιοτήτων του δημοτικού συμβουλίου στην οικονομική επιτροπή των Δήμων, βάσει των Νόμων: 4623/2019 (Α΄134) και 4625/2019 (Α΄139), οι ανωτέρω αρμοδιότητες εξετάσθηκαν εκ νέου διεξοδικά και με τον Νόμο 5013/2023 (Α΄ 12), μεγάλη πλειοψηφία αυτών μεταβιβάζεται εκ νέου στο δημοτικό συμβούλιο, στη βάση του γενικού τεκμηρίου αρμοδιότητας και αφαιρείται από τον κατάλογο αρμοδιοτήτων της οικονομικής επιτροπής».

Όσο αφορά τις εκλογές του Οκτωβρίου δηλώνουμε παρόν ως Παράταξη, περιμένοντας τον Πολιτικό μας φορέα, να εκφράσει τις θέσεις του για: Αυτονομίες, συνεργασίες, χρίσματα, κτλ. και στην συνέχεια θα τοποθετηθούμε.

Ευχαριστώ την πενταμελή οργανωτική επιτροπή, καθώς και τους αφανείς εθελοντές που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιτας με επιτυχία.

Κλείνοντας εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, Υγεία και οικογενειακή γαλήνη.

Παρέστησαν στην Εκδήλωση οι:

  • Ευαγγελία Λιακούλη (Βουλευτής και εκπρόσωπος Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ),
  • Νασιώκας Έκτορας (πρ. Υπουργός & πρ. Βουλευτής),
  • Κομνός Απ. (Αντιπεριφεριάρχης & Διευθυντής ΜΕΘ),
  • Τάχος Δημ. (Προέδρος Δημοτικού Συμβουλίου),
  • Δεληγιάννης Δημ. (Αντιδήμαρχος)

Υποψήφιοι βουλευτές ΠΑΣΟΚ:

  • (Νασιώκας Π, Παπαλιάγκας Θ, Μάρου Μ, Θεοδωρόπουλος Γ, Μπαγιώτα Σ)
  • Γαμβρούλας Ν. (Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, Ορμή Ανανέωσης),
  • Λώλος Αχ. (Δημ. σύμβουλος Ορμή Ανανέωσης),
  • Χατζής Γ. (πρόεδρος Ο.Ε.),
  • Παναγούλης Χρ. εκπρόσωπος του Δ.Σ(ΓΕΩΤΕΕ) Κεντρικής Ελλάδας,
  • Βελισσαρίου Ευσ. (π. Αν. Πρόεδρος ΑΤΕΙ Λάρισας), Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,
  • Ρίζος Κομήτσας Ιερέας (π. Δήμαρχος Κιλελέρ),
  • Δια μερισματικοί σύμβουλοι Λάρισας (Κούτρα Μ, Σάρρος Θ. Αποστόλου Δ.),
  • Μέλη Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ,
  • Μέλη Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ ΛΑΡΙΣΑΣ,
  • Μέλη Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Λάρισας,
  • Επιστήμονες, Γεωργοί, Υπάλληλοι και Συνταξιούχοι.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω