Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΤ στον Τύρναβο βρέθηκε η κάμερα του TirnavosPress στο σημείο της μεγάλης ζημιάς στην κεντρική γεώτρηση στον Προφήτη Ηλία που υδροδοτεί όλο τον Δήμο.

Επί τόπου o Διευθυντής της επιχείρησης κ. Σταύρος Παν. Τσαγκαράκος εξηγεί αναλυτικά το μέγεθος της ηλεκτρολογικής ζημιάς που έγινε στην υποβρύχια αντλία και ειδικότερα στην καλωδίωση μέσα στην γεώτρηση κάτι το οποίο ήταν αδύνατον να ανιχνευτεί και να προβλεφθεί:

Δείτε το βίντεο:

Όπως φαίνεται και στο βίντεο οι σωλήνες που κατεβαίνουν σε βάθος 90 μέτρων και φέρουν πάνω τους την καλωδίωση που δίνει ρεύμα στην υποβρύχια αντλία ανελκυσθήκαν και διαπιστώθηκε ότι λόγω των σεισμικών δονήσεων τα καλώδια υπέστησαν σταδιακά φθορά από την ταλάντωση και καταστράφηκαν σε όλο το μήκος τους κάτι που τεχνικά προκάλεσε την ανάγκη εξ ολοκλήρου αντικατάσταση τους με συνολικό μήκος 600 μέτρα.

Χωρίς πλέον την κύρια γεώτρηση, ο Τύρναβος υδροδοτήθηκε από τις εφεδρικές γεωτρήσεις που δεν έχουν όμως την ίδια παροχή νερού γι΄ αυτό και έπεσε η πίεση στους πάνω ορόφους των πολυκατοικιών.

Η παροχή βελτιώθηκε με επιπλέον νερό από άλλη εφεδρική γεώτρηση που συνδέθηκε εκτάκτως και σήμερα υπάρχει κανονική παροχή σχεδόν σε όλο τον Τύρναβο με έστω χαμηλότερη πίεση.

Οι εικόνες μιλούν για το μέγεθος της ζημιάς τεχνικά και οικονομικά στην ΔΕΥΑΤ αλλά με την γρήγορη αντίδραση και τις συντονισμένες ενέργειες του προσωπικού που δουλεύει ασταμάτητα από τη νύχτα της 24 Μαΐου και την επιτόπου παρουσία του προέδρου . Σακελάρη και του Διευθυντή κ Τσαγκαράκου ευελπιστούν ότι σήμερα ως αργά το βράδυ το πρόβλημα θα αποκατασταθεί.

Όπως είπε ο κ Τσαγκαράκος, ο σεισμός ακόμα πληγώνει την επιχείρηση με σημαντικά έξοδα. Να θυμίσουμε ότι αυτή η ίδια γεώτρηση είχε δεχτεί το πρώτο πλήγμα στις 3 Μαρτίου του 2021 όταν το νερό θόλωσε για 3 ημέρες λόγω της μετατόπισης των πετρωμάτων.

Τέλος ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΤ κάνει έκκληση στους δημότες να περιορίσουν την κατανάλωση νερού όσο πιο πολύ γίνεται για να φτάνει το νερό σε όλους μέχρι την τελική αποκατάσταση.

Από την πτώση της πίεσης δεν αναφέρθηκαν προβλήματα σε επιχειρήσεις πάρα μόνο έλλειψη νερού σε κάποιες κτηνοτροφικές μονάδες.

Πηγή: tirnavospress.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω