Τις πληγείσες περιοχές από το χαλάζι στις τοπικές κοινότητες του Καλαμακίου και του Σωτηρίου του Δήμου Κιλελέρ επισκέφθηκε κλιμάκιο του Δήμου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και γεωπόνων του ΕΛΓΑ. Το κλιμάκιο επισκέφθηκε αγροτικές καλλιέργειες και έκανε μια πρώτη εκτίμηση που αφορά στις ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, τριφυλλιού, σε αμπέλια και σε και οπωροφόρα δέντρα (αμυγδαλιές, αχλαδιές, ελιές, φιστικιές κ.λπ.)

Σε κοινή τους δήλωση οι αντιδήμαρχοι Ιωάννα Πινάκα, Κώστας Φιλιππούλης και Αλέκος Χονδρονάσιος οι οποίοι συμμετείχαν στο κλιμάκιο, τόνισαν με έμφαση ότι το μέγεθος της ζημίας από μια πρώτη εκτίμηση, φαίνεται να είναι πολύ μεγάλο. Εξέφρασαν όμως την πεποίθησή τους ότι οι εκτιμητές-γεωπόνοι του ΕΛΓΑ θα προβούν σε δίκαιες και τάχιστες εκτιμήσεις σεβόμενοι το μόχθο των αγροτών οι οποίοι δυστυχώς, λόγω των αντίξοων καιρικών φαινομένων, προεξοφλούν ότι η παραγωγή τους φέτος θα συρρικνωθεί σημαντικά. Οι αντιδήμαρχοι επίσης αναφέρθηκαν στην άριστη συνεργασία του Δήμου Κιλελέρ τόσο με τον προϊστάμενο όσο και με τους γεωπόνους του υποκαταστήματος Λάρισας του Οργανισμού αλλά και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Παράλληλα ανακοινώθηκε από τον αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Κιλελέρ Αχιλλέα Χατζούλη ότι οι αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιά από το χαλάζι, μπορούν να υποβάλουν δήλωση ζημιάς ΕΛΓΑ στους αρμόδιους ανταποκριτές ως και τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022.

Για την Τοπική Κοινότητα Σωτηρίου οι δηλώσεις γίνονται στο Παλιό Δημαρχείο της Νίκαιας στις γεωπόνους Ε. Στάθη, Α. Σταμάτη, και Σ. Ναγκούλη, τηλ. 2410921214.

Για την Τοπική Κοινότητα Καλαμακίου στο Παλιό Δημαρχείο στο Κιλελέρ στην Χ. Τόπη, τηλ. 2413505800. Σημειώνεται ότι οι παραγωγοί πρέπει να έχουν μαζί τους τη Δήλωση ΟΣΔΕ 2022

Την επιτόπου επιστασία των ζημιών έκαναν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας Απ. Μπίλλης και οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ Ν. Λάρισας Μ. Τέγος και Γ. Σαμαράς, συνοδευόμενοι από αγρότες της περιοχής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω