Μοιράσου το αρθρο!

Την Παρασκευή 20 Μαΐου θα έρθει στο Βόλο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τα εγκαίνια πράσινης επένδυσης στον Αλμυρό.

Μία εμβληματική επένδυση ύψους 12,5 εκ. ευρώ της εταιρίας τυροκομικών «Κτηνοτροφική Μαγνησίας – Greek Family Farm» θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα επισκεφθεί τη Μαγνησία και την έδρα της επιχείρησης στον Πλάτανο Αλμυρού την Παρασκευή 20 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία σημαντική «πράσινη» επένδυση που βελτιώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επιχείρησης η οποία μάλιστα εξασφάλισε το πρώτο «πράσινο» πιστοποιητικό ISO 14064-1:2018 στον κλάδο των τροφίμων, που αφορά στην παραγωγική λειτουργία της επιχείρησης και την εφοδιαστική της αλυσίδα, η οποία προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα που επιβάλλει η βιώσιμη ανάπτυξη και η κλιματική αλλαγή.

Η επένδυση που έχει προϋπολογισμό 12,5 εκ. ευρώ και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό, περιλαμβάνει την παραγωγή καθαρής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών ισχύος 1 MW (net metering) αλλά και παραγωγή η βιοαερίου από τα απόβλητα της παραγωγής τυροκομικών προϊόντων, εξασφαλίζοντας συνολικά την ενεργειακή αυτονομία της εταιρίας.

Επίσης αναβαθμίζεται η μονάδα βιολογικής επεξεργασίας των αποβλήτων που προέρχονται από την παραγωγική διαδικασία και επιστρέφουν με τη μορφή καθαρού νερού για την αξιοποίηση από την επιχείρηση.

Περισσότερα Εδω