Ποιος θα μπορούσε να αμφισβητήσει πως τα κοκτέιλ αποτελούν πλέον “θεσμό” κατά την καλοκαιρινή περίοδο; Ή μάλλον ποιος θα μπορούσε να αντιπροτείνει κάτι εξίσου απολαυστικό, το οποίο να καλύπτει όλα τα γούστα γεύσεων και πρωτίστως να είναι δροσιστικό;

Δε μπορούμε να ξέρουμε για τις υπόλοιπες πόλεις, πάντως η Λάρισα με το που σημάνει καλοκαίρι μπαίνει για τα καλά στο κλίμα και δοκιμάζει από ό,τι φαίνεται κάθε λογής cocktail. Φέτος, ωστόσο, φαίνεται να κάνει ξεκάθαρη επιλογή και να δημιουργεί το δικό της τρεντ…

Επισκεφτήκαμε τέσσερα γνωστά μαγαζιά που προσφέρουν cocktail στο κέντρο της πόλης και η απάντηση ήταν μία: Οι Λαρισαίοι φέτος κατά κύριο λόγο πίνουν Negroni.

Πρόκειται για ένα βαρύ και πικρό ποτό, που έχει ιδιαίτερη τιμητική από το ανδρικό κοινό. Για εκείνους που δεν έχουν δοκιμάσει αλλά ενδιαφέρονται να το κάνουν, περιέχει σε πρώτη βάση campari, beefeater gin, vermouth λικέρ και σταγόνες από πορτοκάλι. Κύριο χαρακτηριστικό, που το ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, είναι ο αρκετά μεγάλος – σε σχέση με τον κλασικό – κύβος πάγου στο εσωτερικό του.

Οι επιλογές των cocktails για τους Λαρισαίους γευσιγνώστες πάραυτα δεν σταματούν εκεί…

Η Λάρισα ανεβαίνοντας προς το “Φρούριο” προτιμά το Tropical Hill (εμπεριέχει ρούμι), το Feta Karpouzi (με βότκα) και το Flores Cancum (χυμό από αγγούρι, καυτερές πιπεριές, κίτρινη τεκίλα και λικέρ τριαντάφυλλου), όπως μας αναφέρει ο Χρήστος από τη θέση του barman.

 

Η Λίνα που εργάζεται ως barwoman στο Undo είπε πως για φέτος συνηθίζεται – κυρίως από τις γυναίκες – το Frozen Diaquiri (φράουλα), το οποίο χαρακτηρίζεται για τη γλυκύτητά του λόγω περιεκτικότητας σε ρούμι και φράουλα.

Βότκα Mανταρίνι, Captain Maun, Strawberry Smash, Sweat Dreams από όσους θέλουν να κοιμηθούν γλυκά και PornStar από όσους δεν “ντρέπονται” ανήκουν στα cocktails που έχουν κερδίσει και δοκιμάζονται καθημερινά από τον Λαρισαίο, λένε ο Πέτρος και η Ζένια από το Monkey – Donkey. Βέβαια, για τους λάτρεις του gin και του αγγουριού η επιλογή αντιστοιχεί στην πρώτη του καταλόγου και ειδικότερα στο cocktail ονόματι Gogo.

Στο Uper φαίνεται να πηγαίνουν εκείνοι που επιζητούν αναμνήσεις από την παιδική ηλικία. Μεγάλη ζήτηση, σύμφωνα με τον Βασίλη – υπεύθυνο του καταστήματος έχει το Chilli Chups, το Παγωτό Cocktail, το Sex Tape και το Chessecake Βύσσινο που αποτελούν και σπεσιαλιτέ του μαγαζιού.

Μέσα σ’ όλα τα παραπάνω δεν παραλείπονται και οι πιο safe επιλογές, για εκείνους που δε τολμούν ιδιαίτερα:

  • Μαργαρίτα (πάντα στο κατάλληλο ποτήρι, με μια δόση αλατιού στο επάνω μέρος, με λευκή τεκίλα και lime)
  • Paloma (με λευκή τεκίλα, σόδα grapefruit και φρέσκο lime)
  • Mai Tai και Zombie για κάτι πιο δυνατό
  • και Aperol Spritz που κερδίζει εντυπώσεις λόγω χρώματος και προτιμάται από γυναίκες.

Σίγουρα υπάρχουν κι εκείνοι που αρκούνται στην δροσιά της μπύρας ή σε ένα κολονάτο ποτήρι γεμάτο με λευκό κρασί. Πάντως το πολυζητημένο Mojito των προηγούμενων χρόνων έχει χάσει την αίγλη του.

Αποδεικνύεται με κάθε τρόπο πως στη Λάρισα ρισκάρουμε χωρίς δεύτερη σκέψη στις επιλογές των κοκτέιλ και άνετα θα μπορούσαμε από πόλη του καφέ να λάβουμε το παράσημο της πόλης του cocktail!

 

Νικόλας Σελητσιανιώτης – Φωτογραφίες: Θάνος Παλούκας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω