Στις 2 Οκτωβρίου το πρωί στο Πουρνάρι, πραγματοποιήθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Κυπριανού και Ιουστίνης της Παρθένου.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τιμή γιορτάστηκε η μνήμη τους και φέτος.

Μετά την Ακολουθία μετ’αρτοκλασίας, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας στους δρόμους του χωριού γύρω από τον Ιερό Ναό. Την Ιερή Εικόνα συνόδευσε ο εφημέριος του χωριού π. Αθηναγόρας, οι ιεροψάλτες, οι οποίοι έψαλλαν τους ύμνους των Αγίων και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η ευλογία των άρτων και των κολλύβων από τον π. Αθηναγόρα, ο οποίος κήρυξε το Θείο Λόγο, όπου αναφέρθηκε στο βίο των τιμώμενων Αγίων.

Την εορταστική Ακολουθία παρακολούθησε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Νέσσωνος κ. Χρήστος Κρικώνης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πουρναρίου κ. Γιάννης Μακρής και πλήθος πιστών, κάτοικων του χωριού, καθώς επίσης και προσκυνητών από τις γύρω περιοχές του Δήμου Τεμπών.

Μετά το τέλος των θρησκευτικών εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος κ Μανώλης αντάλλαξε ευχές με τους παρευρισκόμενους πιστούς, τους οποίους ευχήθηκε χρόνια πολλά και η μνήμη των Αγίων να τους δίνει υγεία και να χαρίζει προσωπική ευημερία στον καθένα προσωπικά, αλλά και στις οικογένειές τους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω