Η βιομηχανία έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στην ρύπανση του Βόλου το 2023 σε σχέση με το 2022 σύμφωνα με στοιχειά του προγράμματος Greenyourair του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα της «Συμμαχίας για το Βόλο» στο ΤΕΕ.

Η κατάσταση που επικρατεί στο Βόλο καταγράφεται επαρκώς από τους σταθμούς μέτρησης της αερορύπανση, τόσο του προαναφερόμενου προγράμματος όσο και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας επισήμανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης. Τόνισε δε ότι σύμφωνα με τις έρευνες είναι γεγονός, πως κάθε τρεις ημέρες συνεχόμενων καταγραφών σωματιδίων, εκτός ορίων της νομοθεσίας, αυξάνονται και οι εισαγωγές στο Νοσοκομείο παιδιών και ανθρώπων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Συνεχίζει να προβληματίζει η αέρια ρύπανση στο ΒόλοΣυνεχίζει να προβληματίζει η αέρια ρύπανση στο Βόλο
Ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης

«Στον Βόλο έχουμε το πλεονέκτημα να εχουμε τις καταγραφές από το πανεπιστήμιο και καταλαβαίνει κανείς από πού προέρχεται η ρύπανση και ποιες είναι οι πηγές της σε πραγματικό χρόνο. Το Νοσοκομείο του Βόλου εφημερεύει 365 ημέρες τον χρόνο και συσχετίζουμε τις καταγραφές ρύπων με τις εισαγωγές. Τρεις ημέρες παρατεταμένης ρύπανσης και οι εισαγωγές αυξάνονται στο Νοσοκομείο», εξήγησε και υπενθύμισε ότι τα μέτρα πυ πρέπει να ληφθούν είναι αυτά που εφαρμόζονται σε πόλεις όπου ο λειτουργούν μεγάλες βιομηχανίες, όμως ο Βόλος δεν το έχει πράξει μέχρι στιγμής.

Συνεχίζει να προβληματίζει η αέρια ρύπανση στο ΒόλοΣυνεχίζει να προβληματίζει η αέρια ρύπανση στο Βόλο

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Βενέτης δήλωσε πως η ρύπανση είναι ένα φαινόμενο σύνθετο, αποτελεί τον πιο σημαντικό κίνδυνο για την υγεία του πληθυσμου και τόνισε πως πως οι επιδημιολογικές μελέτες πρέπει να είναι συνεχόμενες σε έναν πληθυσμό που είναι εκτεθειμένος σε κίνδυνο, ενώ οι ενδεδειγμένες λύσεις δεν εφαρμόζονται.

Ο μηχανολόγος καθηγητής κ. Σαχαρίδης που μαζί με την ομάδα του «τρέχουν» το πρόγραμμα Greenyourair τόνισε ότι τα στοιχεία του 2023 δείχνουν μια επιβαρυμένη εικόνα για την πόλη και σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα η ετήσια έκθεση της ομάδας ενώ το 2025 θα αρχίσουν να δημοσιοποιούνται και οι μετρήσεις άλλων ρύπων πουν καταμετρώνται αλλά απαιτείται χρόνος για να συγκεντρωθούν συγκριτικά στοιχεία.

Συνεχίζει να προβληματίζει η αέρια ρύπανση στο ΒόλοΣυνεχίζει να προβληματίζει η αέρια ρύπανση στο Βόλο

Τέλος ο επικεφαλής της Συμμαχία για το Βόλο, κ. Παπαπέτρου τόνισε ότι η παράταξη του από την προεκλογική ακόμη περίοδο είχε αναφερθεί στην ανάγκη περιορισμού των πηγών ρύπανσης, που είναι το κυκλοφοριακό, οι βιομηχανίες και η καύση οργανικών καυσίμων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Περισσότερα Εδω

//platform.twitter.com/widgets.js(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Περισσότερα Εδω