Tηλεδιάσκεψη με την Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, κυρία Βίκυ Λοϊζου, πραγματοποίησε ο Δήμος Σκιάθου την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 στις 16.00 εν όψει της τουριστικής περιόδου με θέματα συζήτησης τη συνεργασία του Δήμου με το Υπουργείο Τουρισμού, τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του νησιού και τα υγειονομικά πρωτόκολλα εν όψει της τουριστικής περιόδου.
Στη τηλεδιάσκεψη από πλευράς Δήμου συμμετείχαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ματούλα Παπαδούλια, ο Δήμαρχος, Θοδωρής Τζούμας, Ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης & Διεθνών Σχέσεων, Διαμαντής Μαθηνός, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Βορείων Σποράδων, Θανάσης Ζλατούδης, μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Αλέκος Ευσταθίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Σκιάθου, Μανώλης Κανταράκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού & Επαγγελματικού Συλλόγου Σκιάθου, Χρήστος Δημητριάδης και εκπρόσωποι ξενοδοχειακών επιχειρήσεων του νησιού, όπου κατέθεσαν τις προτάσεις τους.
Η Γ.Γ. του Υπουργείου Τουρισμού, Βίκυ Λοϊζου, δήλωσε αισιόδοξη για τη διασφάλιση του ανοίγματος του Τουρισμού στη χώρα μας με την επικαιροποίηση των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων και για την εξασφάλιση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης για τη χώρα μας με μία στρατηγική δεκαετίας.
Αναφέρθηκε στον φυσικό, ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της Σκιάθου, που αποτελεί δικαιολογημένα έναν από τους σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς και δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τις κινήσεις και τις συνεργασίες, που έχει καταφέρει ο Δήμος για την ενδυνάμωση της τουριστικής ανάπτυξης, διαβεβαιώνοντας ότι το Υπουργείο θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια προς αυτή τη κατεύθυνση.
Η Γ.Γ. του Υπουργείου Τουρισμού ανακοίνωσε μεταξύ άλλων τη συνεργασία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) με τον Δήμο Σκιάθου, που θα είναι ο πρώτος Δήμος Πανελλαδικά που θα συνεργαστεί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου, είναι ένα θέμα για το οποίο θα υπάρξουν ανακοινώσεις εντός των πρώτων δέκα ημερών του Απριλίου, όταν το επιτρέψει ο ΠΟΤ.
Ο Δήμαρχος Σκιάθου ευχαρίστησε θερμά την κα Λοϊζου για την καταλυτική συμβολή του Υπουργείου Τουρισμού σε όλα τα στάδια προετοιμασίας και εγκρίσεων που αφορούν στη συνεργασία του Δήμου με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, που είναι το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών που ασχολείται με την προώθηση ενός υπεύθυνου, αειφόρου και παγκοσμίως προσβάσιμου τουρισμού, καθώς και για την ουσιαστική στήριξή του στη συνδιοργάνωση του ετήσιου Συνεδρίου της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας για πρώτη φορά στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Σκιάθο στις 19 έως 22 Μαίου 2021, όπου θα επισκεφτούν το νησί 50 τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από την Ιταλία.
«Είναι πολύ σημαντικό στην πιο δύσκολη περίοδο για τον τουρισμό, που όλα αλλάζουν με ταχύ ρυθμό και οι αποφάσεις λαμβάνονται πολύ κοντά στην υλοποίησή τους, να υπάρχει άμεση ενημέρωση από τον καθ΄ύλην αρμόδιο, όπως είναι το Υπουργείο Τουρισμού, το οποίο έχει αποδείξει με κάθε τρόπο τη στήριξή του.
Ευελπιστούμε ότι αξιοποιώντας την περσινή εμπειρία, θα έχουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι» δήλωσε ο Δήμαρχος, Θοδωρής Τζούμας.

Περισσότερα Εδω