Σε ανακοίνωση των Ακηδεμόνευτων Δημοκρατών Καθηγητών (Α.ΔΗ.Κ.) Λάρισας, αναφορικά με την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας στις 28 Μαρτίου 202, γίνεται λόγος για “συνδικαλιστικά ψέματα” από συναδέλφους καθηγητές. Ειδικότερα και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

Αγαπητές Συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

υπάρχουν άνθρωποι που προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους, που μερικές φορές δεν είναι άλλοι από το να παραπλανήσουν το ακροατήριο τους, μιλούν με αυτοπεποίθηση δίνοντας την εικόνα ανθρώπου που τα ξέρει όλα. Όμως, δυστυχώς γι αυτούς η αλήθεια δεν κρύβεται.

Στην έκτακτη Γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας στις 28 Μαρτίου 2024 με θέμα την πρόταση της ΟΛΜΕ για επαναπροκήρυξη της Απεργίας -Αποχής ειπώθηκαν ψέματα, είτε από σκοπιμότητα, για να παραπλανήσουν τους συναδέλφους, είτε από άγνοια, για να δικαιολογήσουν της στάση τους, τα οποία κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε, για να σας ενημερώσουμε.

Στην πρώτη περίπτωση, ο ταμίας της ΕΛΜΕ και εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων στην προσπάθεια να πείσει τους συναδέλφους ότι πρέπει να προκηρυχθεί Απεργία – Αποχή από την ΕΛΜΕ ν. Λάρισας, είπε με μεγάλη σιγουριά και αυτοπεποίθηση ότι οι ΕΛΜΕ ( πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία) έχουν το δικαίωμα της κήρυξης Απεργίας – Αποχής. Επικαλέστηκε μάλιστα την ΕΛΜΕ Χανίων η οποία κήρυξε Απεργία – Αποχή, και είπε το γεγονός ότι το δικαστήριο των Χανίων συζήτησε την υπόθεση αποτελεί απόδειξη του δικαιώματος των ΕΛΜΕ. Όλα αυτά είναι πέρα για πέρα ψέματα, γιατί ο εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων, δεν είπε τους λόγους για τους οποίους το δικαστήριο έκρινε την Απεργία – Αποχή που προκήρυξε η ΕΛΜΕ ν . Χανίων ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ίσως ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ.

Αγαπητές Συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

η αλήθεια είναι στο σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου που λέει:

¨α. προκηρύχθηκε από την εναγόμενη πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση κατά παράβαση της διάταξης του άρθρου 30, παρ. 8, περ. β του νόμου 1264/1982, σύμφωνα με την οποία προκειμένου για δημοσίους υπαλλήλους η απεργία κηρύσσεται από δευτεροβάθμιες ή τριτοβάθμιες οργανώσεις μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

β. δεν τηρήθηκε την εκ του άρθρου 3 του νόμου 2224/1994 υποχρέωση της εναγόμενης περί κατάθεσης ενώπιον του ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας) αίτησης διεξαγωγής δημοσίου διαλόγου για τα αιτήματα της απεργίας,

γ. αποτελεί πολιτική απεργία, που αποσκοπεί αποκλειστικά στην κατάργηση των νομοθετικών διατάξεων .

Συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι τα Πρωτοβάθμια Συνδικαλιστικά Σωματεία δεν έχουν δικαίωμα να προκηρύξουν Απεργίες σύμφωνα με τον νόμο 1264/1982 άρθρου 30 , παρ 8, περ. β δηλαδή νόμος που ισχύει από το 1982 και δεν έχει σχέση με τον νόμο Χατζηδάκη που φοβούνται όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Στην δεύτερη περίπτωση κατά την τοποθέτηση του εκπροσώπου της παράταξης μας και μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για την αξιολόγηση, ο οποίος αναφέρθηκε στην κοινή απόφαση του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών με θέμα: «Καθορισμός των υπηρεσιών, των ποσοτικών στόχων για κάθε υπηρεσία, της μεθόδου και του συστήματος αξιολόγησης της απόδοσης, του ύψους, του χρόνου και τον τρόπου καταβολής του Κινήτρου Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων (Κ.Ε.Δ.Σ.) του άρθρου 25 ν. 4940/2022 (Α’ 112)» (Β’ 6328) σύμφωνα με την οποία οι πολιτικοί Υπάλληλοι των Υπουργείων και οι ένστολοι θα λάβουν το Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων.

Την ώρα λοιπόν της τοποθέτησης αυτής του εκπροσώπου της παράταξής μας, ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ και Πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Λάρισας, φώναξε ότι δεν ισχύει αυτό που λέει ο εκπρόσωπός μας και ότι η απόφαση αυτή αναφέρεται σε ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ. Μάλλον από άγνοια, αλλά και για να δικαιολογήσει την ΑΡΝΗΤΙΚΗ στάση της παράταξης της ΔΑΚΕ για την αξιολόγηση. Είναι δυνατόν ο Πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ να μην γνωρίζει την νομοθεσία και να παραπλανεί την Γενική Συνέλευση;

Αγαπητές συναδέλφισσες ,αγαπητοί συνάδελφοι,

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι με βάση αυτή την Υπουργική Απόφαση χιλιάδες δημόσιοι Υπάλληλοι και μέσα σ’ αυτούς οι διοικητικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας, θα πάρουν χρήματα τα οποία εμείς οι εκπαιδευτικοί δεν θα πάρουμε, γιατί δεν τα διεκδικήσαμε με ευθύνη όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων που στήλωσαν τα πόδια λέγοντας ότι δεν δεχόμαστε την Αξιολόγηση. Είναι πολύ εύκολο σε όλους, όσοι έχουν την διάθεση να μάθουν την ΑΛΗΘΕΙΑ, να διαβάσουν τον νόμο και να κρίνουν.

Αυτά για την αποκατάσταση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ την οποία θα σας λέμε ΠΑΝΤΑ, γιατί θέλουμε να χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί σας, ελπίζοντας να αλλάξουμε μαζί τις παθογένειες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω