Μοιράσου το αρθρο!

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Βόλου, τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας και την Πυροσβεστική λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, που πλήττουν και την περιοχή της Μαγνησίας.

Στη συνάντησή της με τον Αχιλλέα Μπέο, η Ζέττα Μακρή ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Βόλου, μετά και τις αυτοψίες του σε σχολικές μονάδες, για τις διαδικασίες καθαρισμού, απο το χιόνι, όλων των σχολείων της πόλης, που παρέμειναν κλειστά λόγω της παρατεταμένης χιονόπτωσης, προκειμένου να υποδεχτούν με ασφάλεια τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς με την επιστροφή τους στο σχολικό περιβάλλον.

Επίσης, η υφυπουργός Παιδείας ενημερώθηκε αναλυτικά για όλα τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των προβλημάτων που επέφερε η επέλαση του χιονιά και επιβράβευσε τις τάχιστες πρωτοβουλίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον συντονισμό των υπηρεσιών του Δήμου Βόλου και την διαρκή επικαιροποίηση των ενδεδειγμένων μέτρων προκειμένου να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη λειτουργία της πόλης, η ελαχιστοποίηση των προβλημάτων και η προστασία των δημοτών στις μετακινήσεις και στις έκτακτες ανάγκες, που προκύπτουν.

Στη συνέχεια, η υφυπουργός Παιδείας επισκέφτηκε και τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας για να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία της τηλεκπαίδευσης, που πραγματοποιήθηκε στο σύνολο των σχολείων της Μαγνησίας, που, έπειτα από απόφαση των τοπικών αρχών, έμειναν κλειστά τη Δευτέρα.

Η εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης ήταν καθολική, με ελάχιστα μικροπροβλήματα, που αντιμετωπίστηκαν άμεσα, εξελίχθηκε ομαλά στο σύνολο των σχολείων δίνοντας λύση ώστε να μη χαθούν τα μαθήματα και να διδαχθεί κανονικά η ύλη στην ψηφιακή τάξη ενώ θα συνεχιστεί και την Τρίτη, σε περίπτωση που οι τοπικές αρχές κρατήσουν τα σχολεία κλειστά ανάλογα με την πρόγνωση των καιρικών συνθηκών.

Η υφυπουργός Παιδείας συζήτησε διεξοδικά επ’ αυτού με τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Πολύζο και με τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δρ Σαβελίδη να συμφωνούν με την κα Μακρή ότι η τηλεκπαίδευση είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε έκτακτες συνθήκες, όπως η πρόσφατη κακοκαιρία.

Τέλος, η κα Μακρή συναντήθηκε με τον Διοικητή και Υποδιοικητή της Π.Υ. Βόλου κ. Ιερεμία και κ. Γιαννέλη παρουσία και του προέδρου των υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μαγνησίας κ. Κουφογεώργου, συνομίλησε με τα στελέχη που εκείνη την ώρα ήταν σε υπηρεσία και ενημερώθηκε για τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης έκτακτων καιρικών φαινομένων, για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής, για τις καταγεγραμμένες κλήσεις προς την υπηρεσία και για το σχέδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας μέχρι την εξασθένηση του φαινομένου.

Η υφυπουργός Παιδείας ανέδειξε ξανά το έργο που επιτελούν, με αυταπάρνηση, επαγγελματισμό και αφοσίωση, οι γυναίκες και οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος σε κάθε έκτακτο γεγονός αλλά και στην καθημερινή άσκηση των καθηκόντων τους.

Περισσότερα Εδω