Άκρως εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που είχε την Δευτέρα 5 Απριλίου στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τον κ. Πέτσα να παρουσιάζεται πλήρως ενημερωμένος για τα θέματα που αφορούν στον Δήμο Παλαμά και έτοιμος να δώσει απαντήσεις σε ζητήματα που του τέθηκαν από τον επικεφαλής του Δήμου.
Για το φλέγον θέμα της πρόσθετης επιχορήγησης, προκειμένου να καλυφθούν λειτουργικές ανάγκες που προέκυψαν, μετά από τις επιπτώσεις του ΙΑΝΟΥ, του covid 19 αλλά και του σεισμού, ο κ. Σακελλαρίου προσκόμισε όλα τα απαραίτητα έγγραφα και ενημέρωσε ενδελεχώς τον Αναπληρωτή Υπουργό , ο οποίος στάθηκε θετικά απέναντι στο αίτημα και δεσμεύτηκε ότι μέχρι την προσεχή Τετάρτη θα υπάρξουν ανακοινώσεις επ’ αυτού.
Ακόμα συζητήθηκαν εκτενώς οι εκκρεμότητες που υπάρχουν για τα έργα του Δήμου που είχαν ενταχθεί στα προγράμματα «Φιλόδημος Ι» και «Φιλόδημος ΙΙ», όπως και για τις μελέτες προς ένταξη έργων στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, για τα οποία ο κ. Πέτσας υποσχέθηκε να μεριμνήσει, ενώ γνωστοποίησε στον κ. Σακελλαρίου, ότι θεσπίζεται πλαφόν για κάθε Δήμο που θα ανακοινωθεί στο τέλος της εβδομάδας που διανύουμε.
Παράλληλα ο κ. Πέτσας παρουσιάστηκε ενήμερος για τις ιδιαιτερότητες του Δήμου Παλαμά σε θέματα πλημμυρικών φαινομένων και για τα έργα που απαιτούνται προκειμένου να τα αποτρέψουν.
Σημαντικό επίσης είναι ότι, όπως προέκυψε από την συζήτηση, και το θέμα που έθεσε ο κ. Σακελλαρίου, ετοιμάζεται νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των οφειλών των Δήμων προς τη ΔΕΗ σε συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που θα δώσει σημαντικές λύσεις σε ένα χρόνιο πρόβλημα πολλών ΟΤΑ.
Τέλος υπήρξαν αναφορές και επισημάνσεις στο θέμα του νέου εκλογικού νόμου, με τον Αναπληρωτή Υπουργό να τονίζει πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κατατεθεί προς συζήτηση και πως έχουν ληφθεί υπόψη αρκετές εκ των παρατηρήσεων της ΚΕΔΕ.

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω