Συμπληρωματική προκαταρκτική εξέταση ζήτησε η Εισαγγελία Βόλου για το «Σουρλίγκειο» Γηροκομείο Καναλίων, όπου έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό εννέα ηλικιωμένοι και μια εργαζόμενη 62χρονών.Συμπληρωματική προκαταρκτική εξέταση ζήτησε η Εισαγγελία Βόλου για το «Σουρλίγκειο» Γηροκομείο Καναλίων, όπου έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό εννέα ηλικιωμένοι και μια εργαζόμενη 62χρονών.

Η εισαγγελέας που ανέλαβε την προκαταρκτική, αναθέτει συμπληρωματική στο Α.Τ. Ρήγα Φεραίου, για να διαπιστωθεί κατά πόσο τηρήθηκαν από το προσωπικό του Σουρλίγκειου Γηροκομείου τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης της ασθένειας.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας, θα ζητηθούν έγγραφα από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την περίοδο από 1η έως και 13 Σεπτεμβρίου, ενώ θα ζητηθεί και από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου να ενημερώσει για τον αριθμό των θανάτων φιλοξενούμενων στο ίδρυμα.

Επίσης, θα διερευνηθεί οι τρόφιμοι προσβλήθηκαν από τον ιό, εάν τα μέλη του προσωπικού φορούσαν τις μάσκες τους, εάν υποβάλλονταν σύμφωνα με τα όσα ισχύουν σε rapid test ή και σε PCR όταν επέστρεφαν για εργασία στην κλειστή δομή, λόγω άδειας ή κρουσμάτων.

Η Εισαγγελία θα ερευνήσει εάν πράξεις ή και παραλείψεις των εργαζόμενων οδήγησαν στη διασπορά του ιού σε ευάλωτους οργανισμούς κάποιοι από τους οποίους δεν άντεξαν και τελικά κατέληξαν.

Στο αρχείο με έγκριση του εισαγγελέα Εφετών

Στο αρχείο της Εισαγγελίας, με την έγκριση του εισαγγελέα Εφετών Λάρισας, μπήκε η προκαταρκτική που είχε γίνει για δομή υγείας που λειτουργεί στον Βόλο, στην οποία είχαν παρατηρηθεί σε ορισμένους ασθενείς κρούσματα κορωνοϊού, χωρίς, ωστόσο, να χάσει κάποιος τη ζωή του από αυτούς που κόλλησαν.

Όπως διαπιστώθηκε, είχαν ληφθεί στη μονάδα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, με αποτέλεσμα να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού σε λίγους νοσηλευόμενους. Παράλληλα, αυτοί που οδηγήθηκαν στις κλινικές Covidτου «Αχιλλοπούλειου» δεν νόσησαν βαριά, έχοντας μικρό ιικό φορτίο, παρά το γεγονός ότι ήταν ευάλωτοι απέναντι στην ασθένεια, λόγω των υποκείμενων νοσημάτων που είχαν. Γι’ αυτό τον λόγο κρίθηκε πως δεν υπήρξε κάποια παράλειψη από το προσωπικό της δομής, και ο φάκελος κατέληξε στο αρχείο, μετά τη σχετική έγκριση της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας.

Περισσότερα Εδω