Χθες Κυριακή 28 Αυγούστου 2022, τελείωσε με μεγάλη επιτυχία το 6ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνών Δημιουργών του Συλλόγου Φίλων της Πινακοθήκης Γόννων, με το αφιέρωμα φίλων του στη μνήμη του Νίκου Χατζή. Η κεντρική πλατεία των Γόννων ήταν ασφυκτικά γεμάτη θυμίζοντας παλαιότερες εποχές.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησε την Πέμπτη 25 Αυγούστου και τελείωσαν χθες Κυριακή 28 Αυγούστου και είχαν την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Τεμπών και του ΔΟΠΑΠΕΠ.

Στο τριήμερο των εκδηλώσεων, ακούστηκαν αυθεντικές αφηγήσεις ανθρώπων που βίωσαν την Μικρασιατική καταστροφή, πραγματοποιήθηκε έκθεση Εικαστικών στον πεζόδρομο της Πινακοθήκης από τοπικούς δημιουργούς που εξέθεσαν τα έργα τους. Επίσης, έγινε συναυλία έντεχνης και κλασικής μουσικής από τους νέους ταλαντούχους μουσικούς, Αθηνά και Κωνσταντίνο Σιόζιο και η τελευταία μέρα του Φεστιβάλ έκλεισε με το αφιέρωμα από τους φίλους του, στη μνήμη του Νίκου Χατζή.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, αφού ευχαρίστησε το Σύλλογο Φίλων της Πινακοθήκης Γόννων για την ενεργή συμμετοχή του στον πολιτισμό, τα γράμματα και τις τέχνες. Στη συνέχεια, τόνισε την προσπάθεια που γίνεται ότι νέοι καλλιτέχνες και δημιουργοί, τους δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους ενώ για το αφιέρωμα στον Νίκο Χατζή εξήρε την έννοια της προσφοράς του αλλά και της φιλίας των ανθρώπων που ξέρουν να την αναγνωρίζουν και να την τιμούν. Τέλος, πρόσθεσε ότι η δημοτική Αρχή είναι πάντα στο πλευρό των Συλλόγων και το αποδεικνύει έμπρακτα σε κάθε αίτημα ή ανάγκη.

 

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του Νίκου Χατζή ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, οι αντιδήμαρχοι Δ.Ε. Γόννων, Βασίλης Σίμος και Δ.Ε. Μακρυχωρίου, Γιώργος Ντόντος, ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, ο περιφερειακός σύμβουλος με τη Λ.Σ. και Γοννιώτης, Τάσος Τσιαπλές, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Κυρίτσης, Νίκος Μητσογιάννης και Αθανάσιος Καραναστάσης, η επικεφαλής της Λ.Σ. στο δήμο, Μαρία Κωστή, οι τοπικοί σύμβουλοι Παύλος Μπολώτας και Ιωσηφίνα Δημερά και εκπρόσωποι Φορέων της περιοχής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω