Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Γιώργο Λαμπρούλη επισκέφθηκε χθες Δευτέρα 30/5//2022 το Πυροσβεστικό κλιμάκιο του Πυργετού. Συναντήθηκε με τους πυροσβέστες, άκουσε τους προβληματισμούς και συζήτησε μαζί τους .

Στην κουβέντα αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα μπροστά και στη νέα αντιπυρική περίοδο. Συζητήθηκε ο εκσυγχρονισμός του μηχανολογικού εξοπλισμού με νέα αυτοκίνητα νέων τεχνολογιών δεν μπορεί να συνεχίζεται η πυρόσβεση να γίνεται ακόμα με οχήματα απαρχαιωμένα τύπου με Στάγιερ της δεκαετίας του ’70. Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του ατομικού εξοπλισμού όλων των πυροσβεστών με νέα μέσα και τεχνολογίες έτσι που θα τους προστατεύει από τους πολλαπλούς κίνδυνους και διευκολύνεται το έργο τους.

Ένα ακόμα σοβαρό θέμα που συζητήθηκε, καθώς οξύνεται κάθε χρόνο, είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό του προσωπικού γεράζει και εκ των πραγμάτων βγαίνει εκτός μάχης, ζήτημα που έχει επείγον χαρακτήρα να αντικατασταθεί με νέο μόνιμο προσωπικό . Τέλος συζητήθηκε το ξεσπίτωμα των πυροσβεστών με τις μεταθέσεις ανά την Ελλάδα και τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στους ίδιους και στις οικογένειες τους , αλλά και τις εκατοντάδες απλήρωτες υπερωρίες και επιφυλακές.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στις σοβαρές ευθύνες διαχρονικά που έχουν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ όπου οι πολιτικές έχουν φέρει τη σημερινή τραγική κατάσταση στο πυροσβεστικό σώμα. Στιγμάτισε την απαράδεκτη συμφωνία των κυβερνήσεων, το πυροσβεστικό σώμα να συνδράμει και να υπηρετεί τις ιδιωτικές εταιρίες αυτοκινητόδρομων με τα πυροσβεστικά κλιμάκια όπως είναι και αυτό του Πυργετού, που το προσωπικό τους που πληρώνεται από τον κράτος.

Για τη φετινή αντιπυρική περίοδο, επισήμανε ότι για άλλη μια φορά ο λαός άκουσε τις ίδιες διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση, περί «καλής προετοιμασίας», «πρόληψης» και «άμεσης παρέμβασης». Η γύμνια όμως του κρατικού μηχανισμού, δεν κρύβεται και φέτος, όπου οι δασικές πυρκαγιές άρχισαν από νωρίς και έχουν ήδη κατακάψει εκτάσεις μεγαλύτερες κατά 275% σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2008-2021! Πάνω από 10.000 στρέμματα έγιναν στάχτη μέχρι τις αρχές του περασμένου μήνα. Θα περίμενε κανείς, μετά και την περσινή καταστροφή να σημάνουν συναγερμό. Συμβαίνει όμως το εντελώς αντίθετο: Πάνω από 3.600 είναι τα οργανικά κενά στην Πυροσβεστική, οι δασικές υπηρεσίες παραμένουν υποστελεχωμένες έως ανύπαρκτες ενώ καμιά ουσιαστική μέριμνα δεν έχει ληφθεί για την πρόληψη. Οι δε 500 …δασοκομάντος που εκπαιδεύονται και θα αναλάβουν υπηρεσία τον Ιούνη (μάλλον!), τα χρυσοπληρωμένα ενοικιαζόμενα εναέρια μέσα κατάσβεσης, οι πυροσβέστες από 6 χώρες της ΕΕ, που φέτος θα έρθουν «έγκαιρα» και ο «πολύ καλύτερος» – υποτίθεται – συντονισμός με την Τοπική Διοίκηση, είναι αυτά που παραθέτει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση και της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Το εμπρηστικό «κοκτέιλ» όμως της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ, που υποτάσσει στη λογική του κόστους – οφέλους την προστασία του περιβάλλοντος και της περιουσίας του λαού, είναι έτοιμο για δράση, κάνοντας επιτακτική ανάγκη να βρίσκεται ο λαός σε επιφυλακή και αγωνιστική εγρήγορση για την προστασία και τη σωτηρία των δασών.

Το κλιμάκιο διαβεβαίωσε τους πυροσβέστες ότι Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι διπλά τους και στηρίζει τα αιτήματα τους. Τους μοίρασε την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή για τη νέα αντιπυρική περίοδο και τις προτάσεις για να λυθούν τα οξυμένα προβλήματα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω