Την Κυριακή 15η Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε από μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λάρισας εκδρομή στο οχυρό Ρούπελ προκειμένου να παρακολουθήσουν την αναβίωση της Μάχης των Οχυρών, κατά την οποία δοξάστηκαν τα Ελληνικά όπλα απέναντι στο Γερμανικό Στρατό σε μια μάχη που διήρκησε 3 ημέρες, από τις 6 έως τις 9 Απριλίου του 1941. Οι ένδοξοι στρατιώτες μας και οι Αξιωματικοί τους που αμύνονταν του Οχυρού, συνέτριψαν τον εχθρό, αποτυπώνοντας στη συλλογική μας μνήμη τα λόγια του τότε Διοικητή, Ταγματάρχη Δημήτριου Δουράτσου ότι «Τα Οχυρά δεν παραδίδονται, καταλαμβάνονται» !!

Παράλληλα με την αναβίωση, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το εσωτερικό του Οχυρού, το Μουσείο καθώς και τα περίπτερα των Διοργανωτών, με προεξέχων το περίπτερο των Συναδέλφων του ΣΕΑΝ Σερρών οι οποίοι συμμετείχαν καθοριστικά στον Συντονισμό της διοργάνωσης.

Στο Περιθώριο της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, με τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο Σωτήρη Κωστάκογλου,  με τον Προέδρο της ΕΑΑΣ Λάρισας κ. Κωνσταντίνο Βλάχο και τον Πρόεδρο της ΕΑΑΑ Λάρισας κ. Βασίλη Παπαδόπουλο.

Εν συνεχεία, γευμάτισαν στη ΛΑΦ Σερρών όπου αντάλλαξαν εθιμοτυπίες με τον Πρόεδρο του ΣΕΑΝ Σερρών κ.Βασίλη Κατιρτζόγλου και μέλη του ΔΣ., οι οποίοι τους παρουσίασαν το πολύπλευρο και πλούσιο έργο του Συνδέσμου τους. Είχαν δε, την ευγένεια να τους  δεχτούν και στο γραφείο του Συνδέσμου τους.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με περιήγηση, καφέ στο κέντρο της πόλης των Σερρών  και την επιστροφή  στην Λάρισα τις βραδινές ώρες.

Στην εκδρομή συμμετείχαν ως συνοδοί ο Πρόεδρος Μιχαήλ Φωκάς με τον Ταμία Γεώργιο Γκουλιώνη, συνεπικουρούμενοι από τα μέλη παλαιότερων ΔΣ, κ. Νικόλαο Παλαμίδα και κ. Ιωάννη Μπουρονίκο.

Ο ΣΕΑΝ Λάρισας είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συμμετοχή των Εφέδρων Αξιωματικών, των  οικογενειών τους όπως και των φίλων του Συνδέσμου σε αυτή την  εκδρομή η οποία είχε πληρότητα 100% και τους δημιουργεί την ανάγκη πραγματοποίησης ανάλογης δραστηριότητας στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω