Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ που γιορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου, μαθητές/τριες του 3ου Γυμνασίου Λάρισας, επισκέφθηκαν το σχολείο μας, έπειτα από πρόσκληση της Δ/ντριας του ΕΕΕΕΚ κυρίας Παληκαρά Αντιγόνη, η οποία έγινε αποδεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό από την Δ/ντρια του 3ου Γυμνασίου κυρία Θεοδωροπούλου Ιωάννα.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου μαθητές/τριες του Γ1 τμήματος, συνοδευόμενοι από τον Υποδιευθυντή κύριο Οικονόμου Κωνσταντίνο, προσήλθαν στο ΕΕΕΕΚ Λάρισας όπου υλοποιήθηκαν δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και συνεκπαίδευσης.

Αρχικά, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας και έπειτα παρακολούθησαν την ομιλία και συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες της Ψυχολόγου του σχολείου κυρία Κούμπουλη Μ., της Κοινωνικής Λειτουργού κυρία Ευθυμίου Α. και της Νοσηλεύτριας κυρία Μπασδέκη Σ. Ακολούθησε βιωματική δραστηριότητα από τους φυσικοθεραπευτές κύριο Κοκκάρη Π. και κυρία Λούκα Κ.

Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να μπουν στη θέση των ατόμων με αναπηρία και να κατανοήσουν τα εμπόδια που προκύπτουν στην καθημερινότητά τους. Συζητήθηκαν ορθές πρακτικές προσέγγισης, αλληλεπίδρασης, ένταξης καθώς και τα δικαιώματα του αυτοκαθορισμού και της αυτοδιάθεσης των ατόμων με αναπηρία.

Οι δράσεις συνεχίστηκαν στα Εργαστήρια Χειροτεχνίας, Γεωπονίας-Τροφίμων και Περιβάλλοντος και Αυτόνομης Διαβίωσης , με τη συμμετοχή όλου του Προσωπικού και των μαθητών/τριων του σχολείου, με σκοπό τη συνεκπαίδευση και τη συνεργασία.

Τέλος, όλοι οι μαθητές/τριες συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες στο Γυμναστήριο του σχολείου (τραμπολίνο, μπάσκετ, ping pong), καθώς και στον προαύλιο χώρο, όπου πραγματοποιήθηκαν μουσικοχορευτικά δρώμενα με μεγάλη χαρά από τους μαθητές/ τριες και των δύο σχολείων.

Η αποχώρηση των προσκεκλημένων παιδιών ολοκληρώθηκε με την ανατροφοδότηση (κύκλος φιλίας) σχετικά με τα συναισθήματα και τις εμπειρίες που αποκομίσθηκαν, καθώς και με αναμνηστικά δώρα από τα εργαστήρια του σχολείου μας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω