Στο σεισμόπληκτο Δαμάσι βρέθηκε για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αρχικά ο κ. Κόκκαλης επισκέφθηκε κατοίκους οι οποίοι – αν και έχει περάσει ενάμιση χρόνος από τον καταστροφικό σεισμό – διαμένουν ακόμη σε κοντέινερ.

Αργότερα, συναντήθηκε με αμπελοκαλλιεργητές οι οποίοι τον ενημέρωσαν για το σοβαρό πλήγμα που έχουν υποστεί λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Σε δήλωσή του ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε τα εξής: «Είμαι εδώ στο Δαμάσι, για μία ακόμη φορά και θα έρθω όσες φορές χρειαστεί για να συγκινηθεί η χοντρόπετση κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Ενάμιση χρόνο μετά το σοκ που υπέστησαν αυτοί οι άνθρωποι από τον Εγκέλαδο, διαμένουν σε κοντέινερ σε κακές συνθήκες, ενώ μπροστά μας έχουμε χειμώνα. Την ίδια ώρα, η διαδικασία ανέγερσης νέων κατοικιών είναι Γολγοθάς λόγω της απίστευτης γραφειοκρατίας, ενώ οι εντολές κατεδάφισης των ετοιμόρροπων κτηρίων δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη!

Σε ότι αφορά τον πρωτογενή τομέα, δυστυχώς σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, οι αμπελοκαλλιεργητές χτυπήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις, ενώ η παραγωγή τους παραμένει αδιάθετη. Καλώ την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά να ασχοληθούν σοβαρά με το πρόβλημα, ώστε να αποδοθούν στους δικαιούχους, άμεσα οι αποζημιώσεις που δικαιούνται».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω