Στοιχεία σχετικά με τη διαμόρφωση του τόπου της τραγωδίας, λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση των τρένων παρουσιάστηκαν, με τη βοήθεια τεχνικών συμβούλων των οικογενειών, και συζητήθηκαν στη συνάντηση των συγγενών των θυμάτων στη Λάρισα, και θα κατατεθούν σήμερα στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή.

Οπως ανέφερε ο Δημήτρης Πλακιάς, πατέρας θύματος και θείος ακόμα δύο θυμάτων που σκοτώθηκαν στα Τέμπη, υπάρχει οπτικό υλικό, βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν καθαρά ότι στο σημείο της σύγκρουσης, στις 4 τα ξημερώματα υπήρχε χορτάρι και στις 6.30 δεν υπήρχε πια, καθώς φορτηγά απομάκρυναν χώμα και άλλα υλικά.

Το οικόπεδο στο οποίο μεταφέρθηκε χώμα με 25 φορτηγά έχει εντοπιστεί και φυλάσσεται, ενώ αναμένεται με εντολή του ανακριτή να ληφθεί δείγμα και να ελεγχθεί από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

Οι συγγενείς σήμερα θα καταθέσουν στον ανακριτή τα νέα στοιχεία και αναμένεται να υποβάλλουν και μηνύσεις κατά προσώπων από όλες τις Αρχές που διαχειρίστηκαν το δυστύχημα τις πρώτες ώρες αλλά και τις ημέρες που ακολούθησαν.

Ο τεχνικός σύμβουλος Κώστας Λακαφώσης, ανέφερε ότι εξαιτίας της φωτιάς έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε από τα 57 θύματα, ενώ τα υπόλοιπα 30 απανθρακωμένα θύματα έχασαν τη ζωή τους από τη σύγκρουση και στη συνέχεια κάηκαν. Οι συγγενείς των θυμάτων ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης για τις δηλώσεις του περί μπαζώματος και μπάζων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω