Στο πλαίσιο του προγράμματος Regale Erasmus+ πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εταίρων στην πόλη Μπέργκεν της Νορβηγίας, από 18 έως Μαΐου 2022.

Η Λάρισα, στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης της ως Πόλη που Μαθαίνει συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκπροσωπούμενη από τα στελέχη του τμήματος Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας, κ.κ. Κλεονίκη Τσιούγκου και Βίκυ Γκούθα.

Στην συνάντηση διάρκειας τριών ημερών παρουσιάστηκαν νέες ιδέες σχετικά με το πως μπορούν να οικοδομηθούν τοπικά και περιφερειακά οικοσυστήματα για την εκπαίδευση ενηλίκων. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν βέλτιστες πρακτικές από την περιφέρεια Vestland με έμφαση στην ομαλή ένταξη μεταναστών και πως αυτές μπορούν να εφαρμοστούν και σε τοπικό επίπεδο σε συνεργασία με ενδιαφερόμενους φορείς στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ημερών πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Amalie Skram και Åsane στην  περιοχή Vestland fylkeskommune, στην δημόσια  βιβλιοθήκη του  Bergen Public Library και το μουσείο KODE Art και στο δήμο Alver (Διεύθυνση Απασχόλησης, Υπηρεσία εθελοντισμού).

Το πρόγραμμα RegALE στοχεύει να αυξήσει τον αντίκτυπο και τη βιωσιμότητα των περιφερειακών/τοπικών οργανισμών εκπαίδευσης ενηλίκων (ΑΕ) με τη δημιουργία ή την ενίσχυση δικτύων μεταξύ τους και με τις περιφερειακές/τοπικές αρχές. Το πιο σημαντικό αποτέλεσμα του έργου θα είναι η αύξηση της ικανότητας των εταίρων (και των ομάδων-στόχων/μελών τους) να ανταποκριθούν στις προκλήσεις τους, να δημιουργήσουν δομές συνεργασίας και να προωθήσουν μια κουλτούρα εκπαίδευσης ενηλίκων. Στο πρόγραμμα Regale Erasmus+  ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει ως Associated Partner.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω